13 נובמבר, 2009

יום שישי ה-13 או למה לא כדאי להכין חמש חבילות פופ קורן במיקרו, ברצף?

היום הסתבר לי שאני לא הראשונה, מכאן גם בודאי לא האחרונה, שהכינה חמש חבילות פופקורן במיקרוגל ובתרם הוכנסה החבילה השישית, הוא, המיקרוגל, שווק.
הייתי אמורה להכין שש חבילות פופקורן לאירוע בבית הספר, כשמחיתי, היציעו לי להכין נקנקיות במקום, אז דבקתי בפופקורן. עבדנו בסרט נע, הכנסנו שקית למיקרוגל ל 4 דק', הוצאנו לקערה, הכנסנו שקית נוספת, ארזנו את הפופקורן שבקערה, בשקיות סנדביץ' מתכלות(!) וכן הלאה. בסיומה של השקית החמישית, המיקרוגל בן ה17 עצר מלכת, שווק, נדם והחשיך. ניסיתי הכל ואז גם הבחנתי שהוא לוהט, ממש כמו שקיות התירסה, שבאו ויצאו ממנו האחת אחרי השניה.
בצער רב, עזבנו בדרכינו לאירוע. בשיחות תרום הסעודה, התברר שזה קרה כמעט לכולם (עוד שניים חוץ ממני).
מסקנה: פופקורן ממלא את הבית בריחות שקשה להיפטר מהם וממית אסון על מכשירי המיקרוגל.
כשחזרנו הביתה, גילינו שהמיקרו קם לתחיה. צירוף מקרים? תקלה זמנית? יום שיש ה13? לא זה ברור מאד שיש בעיה בהכנה של יותר משקית פופקורן ברצף. וחבל שאף אחד לא הסיק את המסקנות מוקדם יותר, או לפחות מצא לנכון לפרסם את המיקרה.

2 comments:

CatMan אמר/ה...

בכל מיקרו יש חיישני חום כדי שלא ישרף אם יתחמם מדי.
החיישנים מפסיקים את פעולת המכשיר עד שיתקרר.
כשחזרת הביתה המכשיר כבר היה קר...

פופקורן מעמיס המון על המגנטרון (המשדר במיקרו) כי אין בו כמעט מים,
ורוב האנרגיה שמשודרת בזמן העבודה
נספגת במתכת של המיקרו.
מה שגורם לו להתחמם.

פעם קראתי שצריך להרתיח כוס מים במיקרו לפני שעושים בו פופקורן, כדי
שהמכשיר יתחמם בצורה רגועה יותר.

עקרת בית אמר/ה...

תודה, תודה, על הסבר מפורט ומקיף. שערתי, שהמנוחה, אוששה את המיקרו.
לפי תגובתך, אני מבינה, שגם אתה כבר ניתקלת בעבר במקרים דומים או לפחות קראת או שמעת.
הייתי מצפה מהחברות שמוכרות את המוצר לפרסם אזהרה. אני בכל אופן אסתפק בהכנה של שקיות בודדות, בזמן הקרוב!