27 ינואר, 2010

לחיות את החיים

נוגסת בביסקוטי אחד, מהרהרת הירהורים, בוהה בחלל. נוגסת בביסקוטי השני וממשיכה לטוות חוטים של מחשבות... ערמת הביסקוטי הולכת וקטנה. רק 90 גרם חמאה, מחשבה זרה חותכת באכזריות את החוט הדק שהתחיל להיטוות. עוד ביסקוטי עבר מהצנצנת לפה. ואז זה מכה בי, צריך לחיות את החיים, לאכול מהם בכל פה. צריך לחיות את החיים, כי זו לא חזרה גנראלית. צריך לחיות את החיים, כדי שלא נצטרך לומר: היה טוב ולא ידענו. לחיות את החיים, עכשיו ובכל רגע, כי אין משהו טוב יותר, לפחות לא משהו שידוע לי. הביסקוטי נגמרו, מחר יהיו חדשים, טריים יותר. את הפירורים מתחתית הצנצנת, אני אוספת בכפית, ביחד זה כמעט עוד ביסקוטי. הביסקוטי איטלקי, ממש לה דולצ'ה ויטה ותודה למרקו, לפליני, אלזה מורנטה, פרנצ'סקה, מינטי ורנטה.
ביסקוטי Biscotti מהאתר המקסים Italian food for ever של Deborah Mele (עם שינויים קלים)
90 גרם חמאה רכה 
2/3 כוסות סוכר 
2 ביצים גדולות 
קמצוץ מלח 1 
כפית משחת וניל (יותר שווה מהתמצית) 
גרידת קליפת תפוז אחד 
2 – 3 כפות מיץ תפוזים 
2 כוסות קמח רב תכליתי (שטיבל 1)
 2 כפיות אבקת אפיה 
1 כוס חמוציות (הצימוקים של המאה ה21) 
1/2 כוס אגוזי ברזיל קצוצים גס 
מחמים תנור ל180 מעלות. מקציפים את החמאה והסוכר במיקסר, עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים, גרידת תפוז, מיצים תפוזים, משחת וניל וקמצוץ המלח. ממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. כעת, ללא מיקסר! מוסיפים את הקמח עם אבקת האפיה, את החמוציות ואגוזי הברזיל. מערבבים בעדינות עם כף או מרית, עד לקבלת בצק רך. מסדרים את הבצק עם ידיים רטובות, על משטח סיליקון (או נייר אפיה), לצורה של ככר מוארכת. אופים עד השחמה ומיצוק כ 35 דק'. מוציאים מהתנור ולא מכבים! נותנים לככר להתקרר כ15 – 20 דקות. פורסים לפרוסות בעובי של כסנטימטר וחצי. ומניחים על הנייר או הסיליקון. מחזירים לתנור ואופים במצב טורבו כ20 דק', עד להשחמה קלה. מקררים ומאחסנים בכלי אטום.
Print Page - להדפסת פוסט זה בלבד, יש להכנס לפוסט לפני ההדפסה

2 תגובות:

Roniti אמר/ה...

מסכימה איתך לחלוטין
לקחת ביסים ולהנות מכל רגע
כי החיים עוברים מהר מדי
בדיוק כמו הביסקווטים נגמרים בלי שנשים לב...
ואכן כשהם משובחים ועם הצימוקים של המאה ה-21 זה עדיף...

תודה על מתכון נפלא ועל הגיגים לשעת חורף..

nt אמר/ה...

תודה על תגובה מקסימה ומחממת לב חורפי