23 פברואר, 2010

ארוחת פיתה גורמממממה או גם אני צריכה קצת שקט

אוסף ארוחות מהירות ומזינות עם פיתה, לא המצאת המאה, לא חדשני בטירוף. מישהו צריך לעשות את זה, לצאת בגלוי עם רשימה של מתכונים, לאמהות, שנמאס להן להמציא את הגלגל ולשבור את הראש, עם ארוחה שתחיל חלבונים, פחמימות, ויטמינים וסיבים תזונתיים. יש "יום שני צמחוני" ויש "יום נישבר לי להמציא, גם אני צריכה קצת שקט".
חוץ מזה, מי אמר שמרגע שהפכת להיות בת הזוג של, אשתו של, אמא של, את חייבת לדעת לבשל (וליהנות מזה)? ישנן כאלה שנהנות מזה וישנן כאלה שבהחלט יכלו להסתפק בפסדה של מטבח.
המתכונים הבאים, נפלאים לילדים שחוזרים הביתה לבד, לאבות שגילו שהאוכל לא צומח בצלחת, כשהאישה תלשה שיער וברחה מהבית ולאמהות שאוהבות את ילדיהן מאד וגם קצת את עצמן.
"אה, אז טעים לכם?", "אהה!" (אז סתם, אני קורעת את הת... בהכנה של פסטה טרייה, לחם תוצרת בית, סביצ'ה, קרפצ'ו, קרוסטטה, פאי, קיש, קוֹנְסוּמֶמֶמֶמֶמֶמֶמֶמֶמֶמֶה)


פיתה (בורקס) תרד
חדש חדש, הישר מהטוסטר לצלחת הבלוג. אני חושבת שזאת המצאת המאה, ללא מאמצים, ללא שומן טראנס כמעט דיאטטי, הייתי אומר ועושה אפילו רושם מזין
פיתה
גבנ"צ (אנחנו מעדיפים אמנטל, טל העמק או סקנדינבית פרוסות דק, דק, דק)
פטה (עדיף צאן)
עלי תרד שטופים (עדיף שטראוס)
סומק (אפשר)
למלא את הפיתה בכל הטוב, כל אחד לפי טעמו, הילדים מוסיפים גם טבעות זיתים מושחרות. אפשר להוסיף גם כרישה מאודה בחמאה או שמן זית ואפילו צלפים. שמים בטוסטר פסים לכ 5 – 10 דקות (הטוסטר שלנו איטי). לאכול עם יוגורט, איירן, ירקות טריים, זיתים וביצה, ממש כמו אצל התורכי בשוק הכרמל.

פיתה טוסט
פיתה
קטשופ / סלסלה / קוטג'
גבנ"צ
טונה / זיתים / עגבניות טריות / עגבניות מיובשות
למלא לפי הטעם, להכניס לטוסט, להוציא לחתוך ולאכול עם יוגורט, קוטג', ירקות או סלט.


פיתה פיצה
כל מי שילדיו הגיעו לגיל ארוחת הערב המוצקה, פיתח חוש להכנה המושלמת של פיתה פיצה ונראה שכל מילה מיותרת ובכל זאת.
אין כמו רוטב העגבניות, רוטב פומודורו של ברילה. אין כמו המוצרלה המגורדת של גד או לחילופין כדורי המוצרלה הטריה מחלב באפאלו של חוות הבאפאלו בביצרון. כמובן באין כל אלה, גם קטשופ ופרוסת גבנ"צ ישיגו את המטרה: ילדים מרוצים ושבעים.
תוספות משדרגות, למבוגרים ולילדים אניני טעם: טונה, טבעות זיתים, תרד, רוטב סלסלה, פרוסות עגבנייה, עגבניות מיובשות, אנשובי, חצילים, קישואים, תירס, פטה, בולגרית ופרחי ברוקולי.


פיתה מטוגנת (פְתוּת)
1 ביצה
1 פתה קרועה לחתיכות בגודל 3 ס"מ
מעט חלב (2 כפות)
מלח
חמאה לטיגון
מקשקשים את הביצה והחלב בקערה, ממליחים קלות. מוסיפים את קרעי הפיתה לביצה ומערבבים עד שהביצה נספגת בפיתה. ממיסים חמאה במחבת ומטגנים על אש בינונית. אוכלים מיד בגרסה המלוחה עם ירקות וקוטג' ובמתוקה לקינוח, עם סוכר או סירופ מייפל.


פיתה אפויה עם ביצת עין
השכלול של הפתה פיצה שלימד אותנו BK. טעים ברמות, מזין ומהיר כמו כל מתכון פיתה ראוי.
פיתה
חמאה
גבנ"צ / מוצרלה מגורדת
גבינת פטה / בולגרית
ביצה
מלח
תרד / אורגנו, פרוסות עגבניה ללא הזרעים, זיתים...
פותחים את הפיתה על ידי הוצאת העיגול המרכזי, תוך השארה של שוליים בגודל של 1 ס"מ. מהכיפה המתקבלת אפשר להכין פיתה פיצה או לקלות עם שמן זית על הגריל ולהשתמש כקרוטונים לסלט ירקות או מרק.
מורחים את הפיתה בחמאה, מניחים עליה פרוסת גבנ"צ או מפזרים מוצרלה. פותחים מעל את הביצה בשלמותה כמו לביצת עין. ממליחים מעט, מפזרים תבלינים ומעט פטה, רק אם רוצים. אפשר להוסיף עוד כמה חתיכות קטנות של גבנ"צ ואופים בחום של 200 מע' בתנור או בטוסטר אובן.


קרמבו הר געש
ולסיום בונבון, הקינוח האידיאלי לארוחת הפיתות המהירה, קרמבו במיקרו.
מניחים קרמבו, ללא העטיפה, על גבי צלחת המתאימה למיקרו. מפעילים את המיקרו ל20 שניות. מוציאים, מקשטים בסוכריות צבעוניות ואוכלים בעזרת מקל קינמון.
Print Page - להדפסת פוסט זה בלבד, יש להכנס לפוסט לפני ההדפסה

4 תגובות:

שגיא אמר/ה...

וואו... זה ממש מזכיר לי איזו כתבה ב-YNET...

כל הכבוד על הפרסום :)

nt אמר/ה...

תודה.
אכן, חלק מהפוסטים שלי מתפרסמים קודם בYNET. עם שינויים קלים של עורכת המדור. אצלי הם מתפרסמים כפי שנכתבו במקור.

גלעד אמר/ה...

היום התוודעתי לבלוג שלך.
הכתיבה שלך משעשעת והבלוג יפה וענייני.
מעניין אותי מדוע חלק מהמתכונים הם בכוסות וחלק בגרמים כשברור לי שאת משתמשת במשקל (לחם ....)

nt אמר/ה...

הי גלעד
שמחה שהבלוג שלי מוצא חן בעיניך. מודה, תפסת אותי על חם, חלק מהמתכונים בכוסות כי אני לא תמיד מקפידה לשקול. כזו היא עקרת הבית, כשהזמן דוחק והצורך בארוחה הופך להיות צורך קיומי אני "מחפפת". לעומת זאת כשזה מגיע ללחם, אני מקפידה. בכל מקרה, די ברור לי שרוב האנשים אינם שוקלים והכוס הופכת למידה יותר רלונטית .