12 ינואר, 2012

הקינוחים מהפוסט הקודם

אז ככה... לבקשת הקהל וגם כדי שאוכל לעשות זאת בעתיד, הרי שחזור המתכונים לקינוחים מהפוסט הקודם:
קינוח תותים ומוס שוקולד לבן בין שני בסקוויטים
מוס שוקולד לבן
100 גרם שוקולד לבן איכותי
250 מ"ל שמנת לקצפת
ממיסים את השוקולד הלבן עם השמנת בסיר, על אש נמוכה תוך בחישה מתמדת. נזהרים לא להרתיח ולא לשרוף. מצננים 24 שעות ומקציפים. טועמים בתחילת ההקצפה, אם מתוק מדי מוסיפים עוד מעט שמנת. אפשר להוסיף משחת וניל.
הביסקוויט מכאן מרדדים את הבצק כמה שיותר דק. אופי כ10 - 12 דק', להזהבה קלה.

טארטלט שוקולד במילוי גנאש שוקולד עם רוטב טופי מלוח
טארטלט השוקולד עשוי מאותו בצק של הביסקוויט כשמחליפים 20 גרם קמח ב20 גרם אבקת קקאו.
לגנאש שוקולד
100 גרם שמנת 38%
100 גרם שוקולד 53%
20 גרם חמאה
ממיסים יחד בסיר על אש נמוכה תוך בחישה. מקררים מעט ויוצקים לטארטלטים.
רוטב טופי מלוח
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1 כפית מלח
1/4 כוס שמנת 38%
20 גרם חמאה
מחממים סוכר, מלח ומים עד לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד לקבלת קרמל זהוב. מורידים מהאש, מוסיפים  חמאה ושמנת. ממשיכים לחמם עד לקבלת רוטב אחיד.

2 תגובות:

מתכוני בריאות אמר/ה...

טופי מלוח ? תמיד רציתי לנסות את זה !! כל הזמן אני שומעת שמדברים על זה בסדרות האמריקאיות... את יודעת מאיפה אני יכולה לקנות את זה בארץ ?
תודה רבה !

nt אמר/ה...

ממש אין לי מושג, אבל ישנם מתכונים ברשת. כמו זה: http://www.davidlebovitz.com/2010/01/salted-butter-caramels/
אני חושבת שהטופי המקורי מבוסס על מי ים. ומאידך אולי זו סתם אנקדוטה שהמצאתי זה עתה.