06 יוני, 2012

ויוה איטליה

אחרי שראיתי את ה"Atlas -Marcato" החשמלית, החדשה והנוצצת של יוסי. אחרי שנוכחתי בביצועים, הבנתי שגם אני רוצה אחת כזו. זה נכון שהגיל והמודל לא תמיד קובעים, במקרה של מכונת פסטה או בכל אופן במקרה של הMarcato הישנה שלי, זה התגלה כנכון.
אחרי סקר שוק קצר, רכשתי לי מכונת פסטה חדשה וחשמלית, אצל יצחק כהן בכפר סבא. הנוחות והאיכות גורמים לי אושר גדול.
החידושים: קודם כל חשמלי.חוץ מזה, 9 שלבים במקום 7 ורובם יעילים (כמובן תלוי באיכות הבצק), והחלק של הרביולי רחב יותר ומנצל את מלוא רוחב הבצק.
נבואה או ראיית הנולד: לפני כחודש נתקלתי בתנך של הפסטה, The Pasta Bible  בעודי משוטטת ברחבי הספריה / אמזון. רכשתי אותו משומש במחיר 3$. כעת הוא פתוח באופן קבוע על עמודי הפסטה הצבעונית.

כשחברו כל המתנות החדשות יחד פתחנו בסיעור מוחות. בסיומו הוחלט על רביולי בשני צבעים, צד אחד אדום (עגבניות) צד שני (פסטו - וריאציה על מספר תיבולים) ובאמצע ריקוטה פרסקה (המוזמנים לא אוכלים גבינת עיזים). אנחנו עדין "עפים על עצמינו" ומרגישים שכבשנו עוד פיסגה. יהיה קשה להתעלות עליה.



רביולי אדום ירוק / רביולי פסטו ועגבניות במילוי גבינה
בצק פסטה אדום - עגבניות
1 כוס קמח רגיל
1 כוס קמח פסטה (דורום של דה צ'קו)
4 חלמונים
2 כפות שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
לישה ביד של מספר דקות, אם צריך מוסיפים מעט מים. צריך להתקבל בצק נוקשה אבל גמיש.

בצק פסטה ירוק - פסטו
1 כוס קמח רגיל
1 כוס קמח פסטה (דורום של דה צ'קו)
2 ביצים + 1 חלמון
1/2 כוס עלי בזיליקום (בערך 3 ענפים) קצוצים עם 2 כפות שמן זית
לישה ביד של מספר דקות, אם צריך מוסיפים מעט מים. צריך להתקבל בצק נוקשה אבל גמיש.

מילוי גבינה
בפעם הבאה נשתמש בגבינת עיזים רכה. כנראה גבינה יוונית, מיזטרה, שאנחנו מכינים לבד.
2 חב' ריקוטה פרסקה
מעט מלח
2 - 3 בשקוטים מפוררים (רק למי שלא מפחד מקצת מתיקות)
אפשר אגוז מוסקט, אנחנו לא אוהבים

לרוטב חמאה ומרווה, מלח ומים. לילדים רוטב שמנת או אלפרדו.