08 אוקטובר, 2012

חטיף אנרגיה

זה התחיל במתכון לחטיף אנרגיה ללא אפיה מכאן. על אף כל העצות, ה"ללא אפיה" לא ממש הצליח. אז לקחתי את התערובת הוספתי מעט מרכיבים ואפיתי כמה דקות. התוצאה מפתיעה: מרקם גמיש וקראנצ'י, טעים ומרגיש ממש בריא.
המתכון דורש פצפוצי אורז. אחרי שנואשתי ממדפי הקורנפלקסים, פניתי לאגף הבריאות שם מצאתי אריזת ענק של אורז מלא תפוח (טבעי, לא ממותק).


חטיף אנרגיה
50 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מייפל
1 כף דבש
1/4 כוס מחית תפוחים
2 כוסות גרנולה
11/2 כוסות פצפוצי אורז
2 כפות קמח מלא
אפשר גם: פירות מיובשים / פצפוצי שוקולד
ממיסים בסיר את החמאה הסוכר והמייפל, מבשלים על אש קטנה כ2 דק'. מערבבים הכל יחד. דוחסים לתבנית (15 / 30 ס"מ) מכוסה בנייר אפייה. אופים בחום של 180 מע' כ25 דק'. מצננים וחותכים.



06 אוקטובר, 2012

גבינות נשכחות

לפני כארבעה חודשים התחלנו שוב, אחרי הפסקה ארוכה, ליצר גבינות בבית.  מחלב עיזים, מחלב כבשים ומחלב פרות. 50 ל' +- בכל פעם. עשינו את כל הטעויות האפשריות והגדולה שבהן, שכחנו לתעד.
במשך חודשיים בערך, גיבנו גבינות, אכלנו גבינות, יישנו גבינות, ליטפנו אותן וחלק נאלצנו לזרוק (סירחון מטורף ממקרר ששבת).
אחר כך פנינו כל אחד לדרכו והגבינות נשכחו כחודשיים במקרר. עכשיו יש לנו מבחר גבינות מפעים (בסגנון טום, מנצ'גו, פטה מיושנת... ) עם ריחות וטעמים שאי אפשר לתאר. צריך רק למצוא שוב את הזמן ולהתחיל לטעות ולהזניח מחדש.



את הקורס "עושים גבינות בבית", עשינו אצל אריה גלבוע, האורים והתומים של יצרני הגבינות בבית ומחלבות הבוטיק.