07 מאי, 2013

קרקר חמאה

עוד מתכון חביב לקרקר חמאה משמין, לא בריא במיוחד אבל טעים. מצוין כמצע למנות "פינגר פוד"


קרקר חמאה
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח
90 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
2/3 כוס מים
טימין / אורגנו ואו מעט פרמזן ( לא חובה)

לכיסוי אחרי אפיה:
40 גרם חמאה מומסת
1/2 כפית מלח גס

מחממים תנור ל180 מע'
במעבד מזון מערבבים את כל החומרים היבשים. מוסיפים את החמאה ומעבדים בפולסים קצרים לקבלת פירורים. מוסיפים את שמן הזית. מוסיפים את המים מעט בכל פעם ומעבדים בפולסים לקבלת כדור בצק.
פותחים את הבצק הכי דק שאפשר ומחוררים עם מזלג או רולר מיוחד. קורצים עיגולים או ריבועים...
אופים כ12ב דק' עד שמשחים. מוצאים את הקרקרים ומיד מושחים בחמאה המומסת ומפזרים מלח. מקררים ושומרים בכלי אטום. נשמרו היטב כשבוע עד 10 ימים.

אין תגובות: