אני לא חובבת גדולה של שקדים וגם לא של עוגיות שקדים / עוגיות אמרטי. עוגיות אמרטי הן הגרסה הכפרית למאקרון הצרפתי. ובתרגום מאיטלקית לאנגלית הן אכן נקראות מאקרון.
נשאלת השאלה: אז למה להכין עוגיות פסח משודרגות אלה? התשובה היא בעצם הפוסט הבא - Torta agli Ameretti, עוגת עוגיות אמרטי.
גם העוגיות וגם העוגה הפכו לחביבות עלי ביותר והן משולות לכמה מאכלים שהוכנסו אצלי מזמן תחת הכותרת "מאכלים של מבוגרים". המאכלים שמתויגים ככאלה הם כל אותם מאכלים שסרבתי לאכול כילדה ועתה הפכו לסוג של קאלט: פשטידת אורז, משקה וניל, עוגות שקדים, לחמניות מקמח מצה, בשר עם פירות מיובשים...
בכדי להכין את העוגה מעוגיות אמרטי, צריך עוגיות אמרטי. מאחר שבביקורי האחרון באיטליה עוד לא ידעתי שהעוגה הנפלאה הזו עשויה מעוגיות, לא השכלתי להצטייד בעוגיות שכאלה שם. בארץ באורח פלא אין כאלה בנמצא. אז חפרתי ברשת, הוצאתי מספר מתכונים, הצלבתי והגעתי למתכון הבא.
עוגיות אמרטי Amaretti
עוגיות טעימות ומצוינות למתכון העוגה המבוססת עליהם (בפוסט הקרוב)
1/2 2 כוסות (225 גרם) קמח שקדים
1 כוס (200 גרם) סוכר עדין
3 חלבונים
1/2 כפית תמצית שקדים מרים
מעט קמח
טוחנים יחד את הסוכר וקמח השקדים במעבד מזון. מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מקפלים את תערובת השקדים לתוך קצף הביצים ומוסיפים את תמצית השקדים.
זורים קמח על פני נייר אפייה. זולפים עוגיות בגודל של כ 2 - 3 ס"מ, עם מרווחים בינהם. מניחים לעוגיות לעמוד כשעתיים להתייצבות.
מחממים תנור ל160 מע'. אופים כ30 - 35 דק. מכבים את התנור ומשאירים את העוגיות בפנים עד שיתקררו. שומרים בכלי אטום.
נשאלת השאלה: אז למה להכין עוגיות פסח משודרגות אלה? התשובה היא בעצם הפוסט הבא - Torta agli Ameretti, עוגת עוגיות אמרטי.
גם העוגיות וגם העוגה הפכו לחביבות עלי ביותר והן משולות לכמה מאכלים שהוכנסו אצלי מזמן תחת הכותרת "מאכלים של מבוגרים". המאכלים שמתויגים ככאלה הם כל אותם מאכלים שסרבתי לאכול כילדה ועתה הפכו לסוג של קאלט: פשטידת אורז, משקה וניל, עוגות שקדים, לחמניות מקמח מצה, בשר עם פירות מיובשים...
בכדי להכין את העוגה מעוגיות אמרטי, צריך עוגיות אמרטי. מאחר שבביקורי האחרון באיטליה עוד לא ידעתי שהעוגה הנפלאה הזו עשויה מעוגיות, לא השכלתי להצטייד בעוגיות שכאלה שם. בארץ באורח פלא אין כאלה בנמצא. אז חפרתי ברשת, הוצאתי מספר מתכונים, הצלבתי והגעתי למתכון הבא.
עוגיות אמרטי Amaretti
עוגיות טעימות ומצוינות למתכון העוגה המבוססת עליהם (בפוסט הקרוב)
1/2 2 כוסות (225 גרם) קמח שקדים
1 כוס (200 גרם) סוכר עדין
3 חלבונים
1/2 כפית תמצית שקדים מרים
טוחנים יחד את הסוכר וקמח השקדים במעבד מזון. מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מקפלים את תערובת השקדים לתוך קצף הביצים ומוסיפים את תמצית השקדים.
מחממים תנור ל160 מע'. אופים כ30 - 35 דק. מכבים את התנור ומשאירים את העוגיות בפנים עד שיתקררו. שומרים בכלי אטום.
5 תגובות:
אין ספק שבנית מתח למתכון של ה
Torta agli Ameretti
מחכה בקוצר רוח:)
תודה!
מה הכוונה בקמח שקדים?
האם אלו שקדים טחונים?
אם לא, בבקשה כתבי היכן את קונה קמח שכזה?
אכן שקדים טחונים לאבקה. על השקיות שאני קונה כתוב קמח שקדים, הן נרכשו בסופר, ממדף הקמח ללא גלוטן.
אפשר להחליף את הקמח בקורנפלור, ואז העוגיות נטולות גלוטן
אפשר להחליף הקמח בקורנפלור ואפשר גם לא לפזר כלום על הנייר.
לאחרונה זלפתי ישירות על הנייר, העוגיות לא נדבקו!
הוסף רשומת תגובה