30 אפריל, 2013

תרד

תרד, אני אוהבת תרד. מאז שאני זוכרת את עצמי אני אוהבת תרד. גם מנגולד זה בסדר. אבל התרד האמיתי, זה שגדל כאן בארץ במקומות מעטים ובחודשים ספורים בשנה, אותו אני הכי אוהבת.
אבל כשאין תרד אמיתי אז גם תרד תורכי זה טוב.
קיבלתי במתנה צרור מכובד של תרד תורכי. הכנתי מצרור התרד רביולי ממולאים בתרד וריקוטה ומשאריות המילוי הכנתי גם ניוקי. תענוג, פשוט תענוג. כשעה וחצי עבודה שנעלמו ב10 דק' של זלילה.

בצק לפסטה:
200 גרם קמח רגיל
200 גרם קמח (סמולינה) דורום
4 ביצים
מעט מלח
גיליתי שללוש במקסר עם וו לישה, נותן בצק מעולה. מניחים לחצי שעה מנוחה לפני שהופכים לרביולי.

למילוי:
צרור עלי תרד פרוס, מאודה קלות  בחמאה ושמן זית
גבינת ריקוטה
טוחנים בבלנדר יד ומוסיפים:
גבינה מלוחה
פרמזן
שקדים טחונים (קמח שקדים, המרכיב הסודי)
פירורי לחם - אם צריך

לניוקי צריך להוסיף לתערובת מעט קמח דורום לקבלת בצק רך, מאד! אם מוסיפים יותר מדי קמח הניוקי מאבדים את טעם התרד ומתקבל טעם סתמי של בצקניות.



14 אפריל, 2013

עוגיות שוקולד "עשירות"

עוגיות שוקולד עשירות, נימוחות, קלות להכנה. רק לקחת ביס ולהתמוגג... לרגעים עולה בי המחשבה שכה חבל שנפלתי על המתכון הזה.
את התואר "עשירות", קיבלו העוגיות מפי הד"ר שמבינה דבר או שניים בעניני תרגומה.
במקור נקראות העוגיות Chocolate Pick-Me-Ups


עוגיות שוקולד "עשירות"
1 כוס קמח
1/4 כוס אבקת קקאו
1/2 כפית סודה לשתיה
150 גרם שבבי (צ'יפס)שוקולד משובח (53%)
100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כפית מלח
משחת וניל
פרחי מלח / שבבי מלח - לא חובה

מחמים תנור ל170 מע'. מערבבים קמח, אבקת קקאו, סודה לשתיה ומניחים בצד. ממיסים חצי מכמות השוקולד ומצננים לטמפ' החדר. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מרככים את החמאה, מוסיפים את הסוכר, המלח והוניל עד לקבלת עיסה אורירית. מוסיפים מוסיפים את השוקולד והקמח. לסיום מוסיפים את ההשוקולד צ'יפס שנותרו. בעזרת כפית מעוגלת או כף גלידה קטנה, יוצרים חצאי כדורים ומניחים על תבנית מכוסה בנייר אפיה. מפזרים מעל מעט מלח או שלא. אופים כ10 - 12 דק'. בהתחלה העוגיות יהיו מעט רכות. כשיתקררו הן תתיצבנה.

11 אפריל, 2013

חמאת בוטנים זה ממכר

אני בכלל לא אוהבת בוטנים. אולי קצת את אלה שמגיעים זוגות זוגות בקליפתם וגם אז כנראה, בעיקר בגלל התעסוקה שסביב האכילה. אבל בוטנים באופן עקרוני אני ממש לא אוהבת. הכי לא אוהבת את עוגיות הבוטנים לפסח, אלו שקיימות עוד מאז המילניום הקודם. אלו שהיו מוגשות לצד עוגיות הקוקוס, שגם אותן אני ממש לא אוהבת.
אבל בזמן האחרון ניסיתי לא מעט מתכונים עם חמאת בוטנים. בהתחלה הטעם היה זר ותקפני. עכשין, אני מכורה!


עוגיות חמאת בוטנים וצ'קלד צ'יפס
המתכון לעוגיות מהבלוג הכי לוהט ברפרטואר הבלוגי הנכחי, המטבח של ברנרד.
100 גרם קמח
3/4 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
50 גרם סוכר
115 גרם סוכר חום
75 גרם חמאה מומסת
1 ביצה
120 גרם חמאת בוטנים עם חתיכות בוטנים
100 גרם חמאת בוטנים
90 גרם צ'וקלד צ'יפס חלב
משחת וניל
מחמים תנור ל180 מע'. מערבבים את הקמח, מלח וסודה לשתיה. בקערה נפרדת מערבבים היטב את הסוכר והחמאה המומסת. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב. מוסיפים את חמאת הבוטנים. מוסיפים את תערובת הקמח ולסיום את הצ'וקלד צ'יפס. אמור להתקבל כדור של בצק.
צובטים כמות של כ35 גרם מכדררים לכדור, מניחים על תבנית עם נייר אפיה ומשטחים קלות. אופים כ10 דק', עד שהקצוות מעט משחימים והעוגיות עדין רכות. מניחים לעוגיות להתיצב מעט ומעבירים לרשת לצינון.