23 דצמבר, 2013

טארט ריקוטה

הכל התחיל מתמונה של "עוגת גבינה ריקוטה" של "לחמים". העוגה התפרסמה בכתבה של "מרמלדה", בשם פרוסות  של עונג. בתאור העוגה היה כתוב שחצי עיר מדברת עליה. ואני שגרה בפרובינציה, הרגשתי שאני חייבת לייצר לי אחת כזו.
החלטתי שהעוגה עשויה בצק פריך והמילוי כנראה לא שונה רבות בסגנונו ממילוי של פאי / טארט / קיש...
אז הכנתי את הבצק של הקרוסטטה ושליש ממנו הפכתי לשטרויזל. למילוי ערבבתי ריקוטה עם ביצים סוכר, וגרדת לימון (נראה לי שגם גרדת תפוז היתה מתאימה). התוצאה משובחת, ולמחרת אפילו טעימה יותר. פרוסה אחרונה שרדה ליום השלישי וגם אז היתה "טעימה יותר".


טארט ריקוטה עם שטרויזל
המתכון לבצק
1 ביצה
100 גרם סוכר לבן
90 גרם חמאה רכה!
250 גרם קמח איטלקי "00" או קמח רב תכליתי
2 כפיות אבקת אפיה
קמצוץ מלח

למילוי
2 ביצים
70 גרם סוכר
300 גרם ריקוטה
קמצוץ מלח
גרדת לימון / תפוז
אפשר להוסיף צימוקים או חמוציות מושרים במעט רום או ליקר או לא

מחממים תנור ל180 מע'. במקסר עם גיטרה מקציפים את הביצה והסוכר עד לקבלת עיסה בהירה ואורירית. מוסיפים את החמאה וממשיכים להקציף. לסיום מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח. מערבלים מעט ובאיטיות רק עד לקבלת בצק.
2/3 מהבצק משטחים לפי גודל התבנית + שוליים ומניחים בתבנית. ליתרת הבצק מוסיפים מעט קמח בכל פעם לפי הצורך ומפוררים עד פירורי שטרויזל.
להכנת המילוי מקציפים קלות את הביצים עם הסוכר עם מוסיפים את הריקוטה המלח והגרדה.
יוצקים מעל שכבת הבצק ומכסים בשטרויזל.
אופים כ30 דק'.

16 דצמבר, 2013

מרק פופקןרן

מרק פופקורן הישר ממטבחו של המלון ה"מחתרתי" MAMA SHELTER. טוב, זה לא ממש המתכון שלהם, אני לא מכירה שם אף אחד. אבל הרעיון שלהם. אגב בביצוע המקורי המרק מתוק, מתוק מדי לטעמנו! כנראה שהם השתמשו בגרעיני תירס מתוקים במיוחד.
הגרסה שלי מעודנת יותר. ואכן לא כל מי שטעם ידע בודאות שהמרק מבוסס בעיקר על תירס.
הגרסה הראשונה נרקחה לפני שבועיים. מאז זרמו הרבה מים בארצינו  והמרקחת התפוגגה לה מהזכרון. מזל שהמתכון נשלח בתמצות בWhatsApp למתענינים - תחי הקידמה.



מרק פופ קורן
מרק תירס עם "קרוטוני" פופ קורן, שנעשו בסיר כמו פעם: מגרגרי תירס, חמאה, שמן ומלח - תענוג (... וזול). להלן גרסת המתכון המעט יותר מפורטת, הכמויות משוחזרות מהזכרון והן בגדר המלצה.
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות  קטנות
כרשה פרוסה דק
גרעיני תירס מ6 - 8 קלחי תירס
חמאה
מעט שמן זית
מלח
כמון
כורכום
שמנת 10%
מאדים כרישה, מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים עוד כמה דקות. מוסיפים תירס ומאדים עוד כמה דקות. מוסיפים תבלינים ומלח. מכסים בכ 1 ל' מים. מבשלים כשעה שעה וחצי. טוחנים ומסננים. מוסיפים שמנת ותיבול. מחמים בזהירות, לא להרתיח. מוסיפים פופקורן ונותנים לו קצת להתרכך.

15 דצמבר, 2013

לחם מחמצת שיפון 2013

סבתי היתה מפזת משפטי חכמה לעיתים קרובות ואחד מהמשפטים האהובים עליה ועלי היה: "באין ציפור שיר, גם התחת הוא זמיר".
ואכן כאשר אין מצלמה (מקולקלת) גם האייפון יכול לעשות את העבודה.
בליית ברירה מתכון ללחם משובח, עם צילומים קצת פחות...
(מאחר והתחלתי לשכוח מתכונים הגיע הזמן להעלות אותם לרשת.)



לחם מחמצת ושיפון 2013
620 גרם מים קרים
10 גרם שמרים טריים
150 גרם מחמצת
600 גרם קמח לחם
200 גרם קמח שיפון
100 גרם מולטי סיב (חדש! שקית עם כל השאריות שנמצאו במפעל כנראה: סובין, גרעינים למנהם, פשתן...)
20 גרם מלח
60 גרם מולסה חזקה
אפשר גם 6 - 8 תאנים מיובשות

לשים לבצק עם וו לישה 10 דק' מוסיפים תאנים חתוכות ל4 אם רוצים. מתפיחים כ 2 -4 שע' בטמפ' החדר או 12 שע' במקרר.
מעצבים ל2 ככרות ארוכים או עגולים או לככר קסטן אחת.
אופים עם קיטור בטמפ'  220 מע כ40 דק' + 5 דק' עם דלת פתוחה.

כריך אולטימטיבי: עם חרדל בירה תוצרת בית, גבינה כחולה מיושנת וחסה. כאשר מוסיפים ללחם הזה תאנים זה פשוט נפלא!