01 נובמבר, 2014

אלפחורס


בעוגיות אלפחורס צריך לנהוג בעדינות ודייקנות. אחרת לא יהיו נימוכות מספיק.
אחרי מספר נסיונות וגיוון בממרחי המילוי התבייתנו על שניים. המקורי, ריבת חלב וציפוי קוקוס והחדשני, ממרח לוטוס.
ותגלית המאה - מילקשייק אלפחורס: חלב גלידת וניל עוגיות ואלפחורס במילוי ממרח לוטוס.

המתכון המקורי של רביבה עם עידכונים קלים. (אני משערת שהרגישים לגלוטן יכולים לוותר על הקמח לגמרי)

150 גרם קמח
350 גרם קורנפלור
1/2 כפית סודה לשתייה
2 כפיות אבקת אפיה
200 גרם חמאה רכה! בטמפ' החדר!
150 גרם סוכר דק
4 חלמונים
1 כפית ברנדי

ריבת חלב בטמפ' החדר וקוקוס
או
ממרח לוטוס בטמפ' החדר

מחממים תנור ל 〫140c.
מערבבים בקערה נפרדת את החומרים היבשים.
במקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר. מוסיפים ביצים וברנדי בהדרגה. מוסיפים חומרים יבשים ומערבבים בקלילות ובעדינות רק עד שמתאחד.
מרדדים בצק לעובי 3 - 5 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר הרצוי. אני קורצת בגודל של כ3.5 ס"מ.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים 13 - 15 דק' בהתאם לתנור. אני אופה בדיוק 14 דק'.
העוגיות מתיצבות אך עדין רכות למגע.
מקררים ממלאים ושומרים בכלי אטום.

מרקחת חבושים


חבושים הם קשוחים ועקשנים, לכן כדאי לרכך אותם תחילה. אחר כך כבר אפשר לעשות איתם מה שרוצים: מרקחת, ממתקים, ריבה או ליפתן.
6 חבושים מוצקים ויפים
700 גרם סוכר
מים
מיץ מלימון 1
מחלקים כל חבוש ל4 חלקים. מבשלים במים עם לימון כ20 דק' אחרי רתיחה.מוציאים את החבושים ומצננים (שומרים את מי הבישול)
מסננים את מי הבישול ומחזירים כ2 כוסות חזרה לסיר, מוסיפים את הסוכר ומחממים עד להמסה.
מגלענים את החובישים וחותכים לקוביות (עם הקליפה).
מבשלים על אש קטנה כשעה.
שומרים בצנצנת מעוקרת. אדיר כמילוי לקרוסטטה
אפשר לטחון את הפרי למחית / מרמלדה.