tag:blogger.com,1999:blog-303523586760632304.post616299823491831057..comments2024-02-07T08:11:44.276+02:00Comments on תופינים TUFINIM: מחמצתnthttp://www.blogger.com/profile/10660772821401733060noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-303523586760632304.post-3348101311199872152011-11-30T07:55:38.990+02:002011-11-30T07:55:38.990+02:00בוקר טוב
כשהמחמצת מתקלקלת הריח הוא רע! ריח מקולקל....בוקר טוב<br />כשהמחמצת מתקלקלת הריח הוא רע! ריח מקולקל. האם אין ריח או שהריח רע. לוקח למחמצת מספר ימים לבסס את ריח הלחם החמצמץ. בהתחלה קשה להבחין בו. ככל שהמחמצת מתבגרת ומתבססת היא מקבלת את הריח האופייני. <br />אם המחמצת תוססת קלות ואין לה ריח רע, סימן שהכל טוב. לפעמים גם התסיסה איטית וזה לא נורא. לא כדאי להגזים בזמנים בין "האכלה להאכלה". מוטב ל"האכיל" לפני שתתקלקל. אני מאכילה כל 12 שעות.<br />בהתחלה זה יכול להראות מסובך ומתסכל.nthttps://www.blogger.com/profile/13992777805549211011noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-303523586760632304.post-60403905353731049142011-11-29T22:22:03.527+02:002011-11-29T22:22:03.527+02:00עקרת בית יקרה,
פעלתי לפי המתכון פעמיים, תוך הקפדה...עקרת בית יקרה,<br /><br />פעלתי לפי המתכון פעמיים, תוך הקפדה על כמויות ומעקב שוטף, אך הריח ממש אינו עדין (זה פשוט מריח כמו קמח ומים שישבו הרבה זמן יחד... וקשה לומר שזה ריח טוב). האם בהכרח אני עושה משהו לא בסדר, או שכל עוד המחמצת גדלה ועוברת את הסימון אפשר להיות רגוע?<br /><br />תודה!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-303523586760632304.post-17250866967382671972011-09-05T07:25:59.140+03:002011-09-05T07:25:59.140+03:00בעבר הייתי משתמשת במים רתוחים או מים מינרלים. היום...בעבר הייתי משתמשת במים רתוחים או מים מינרלים. היום יש לי בקבוק עם מים במקרר (במקור מהתמי4 אפשר גם מהברז). המינרלים והאבן שוקעים, כך נטען ע"י אופים מומחים, אני לא כל כך בטוחה באמת המדעית, אבל עם נסיון לא של מומחים לא מתווכחים. בכל אופן כשמכינים מחמצת צריך להמנע מכל אפשרות של שמרים "רעים". עם הזמן המחמצת תשביח ותתחזק ואז כבר אפשר להיות פחות מדוקדקים.nthttps://www.blogger.com/profile/13992777805549211011noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-303523586760632304.post-87508757983538575482011-09-05T06:50:57.665+03:002011-09-05T06:50:57.665+03:00ואוו, זה באמת מרשים! גם אני רוצה לגדל מחמצת משלי! ...ואוו, זה באמת מרשים! גם אני רוצה לגדל מחמצת משלי! שאלה קטנה- מים טהורים זה מים מינרלים? או מים מורתחים?דנהhttp://www.danachef.co.ilnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-303523586760632304.post-9080838820206350722011-08-26T23:24:15.861+03:002011-08-26T23:24:15.861+03:00כן. כרגע זו המחמצת היחידה בחיי, ואני סוגדת לה ולרי...כן. כרגע זו המחמצת היחידה בחיי, ואני סוגדת לה ולריחה העז המיוחד. בזכותה נוצרו לחמים גרמניים מלאי טעם (מזל של מתחילים כנראה). לפיצה בלי שמרים השתעשעתי ברעיון להכין את המחמצת הזו שלך, ואולי גם להשתמש בה להכנת לחמים לסנדביצ'ים של הילדות. נראה לך מתאים יותר? למרות שלי באופן אישי לא יפריע הטעם הייחודי השיפוני.Michalhttps://www.blogger.com/profile/18446107428704616376noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-303523586760632304.post-12647077540215515892011-08-26T22:48:27.144+03:002011-08-26T22:48:27.144+03:00אין ברירה. ריענון של מחמצת דורש ל"היפטר"...אין ברירה. ריענון של מחמצת דורש ל"היפטר" מחלק ממנה והשלמתו בקמח ומים מחדש. כמובן שאפשר לגדל מחמצת נוספת מהחלק שהוסר. האם המחמצת שיפון היא זו שאמורה להחליף השמרים בבצק הפיצה?<br />כידוע שיפון הוא דל בגלוטן וטעמו שונה מקמח רגיל. למיטב ידיעתי, מחמצת שיפון, מיועדת ללחם שיפון בין אם 100% שיפון או אחוזיםמשתנים אחרים.nthttps://www.blogger.com/profile/13992777805549211011noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-303523586760632304.post-84916747263997421242011-08-26T18:35:35.865+03:002011-08-26T18:35:35.865+03:00שוב שלום לך!
האם חובה להיפטר (לא עלינו) מחלק מהמחמ...שוב שלום לך!<br />האם חובה להיפטר (לא עלינו) מחלק מהמחמצת טרם ההאכלה הקבועה? לאחרונה, לא התפניתי לאפות עם המחמצת, וכך יצא שאני רק מאכילה אותה. מוציאה כמה כפות ומחדשת עם קמח ומים (זו מחמצת שיפון). האם נהגתי נכון?Michalhttps://www.blogger.com/profile/18446107428704616376noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-303523586760632304.post-9533994234007164222011-04-05T19:00:44.192+03:002011-04-05T19:00:44.192+03:00ערב טוב מרינה.
כדאי לכסות, עם מכסה הצנצנת, אבל לא ...ערב טוב מרינה.<br />כדאי לכסות, עם מכסה הצנצנת, אבל לא לסגור הרמטי. כך שהמחמצת תוכל לנשום אבל שלא יכנסו אליה זבובים וכדומה...nthttps://www.blogger.com/profile/13992777805549211011noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-303523586760632304.post-59863869376497574842011-04-05T17:51:45.915+03:002011-04-05T17:51:45.915+03:00ערב טוב עקרת בית, רציתי לדעת האם צריך לכסות את מחמ...ערב טוב עקרת בית, רציתי לדעת האם צריך לכסות את מחמצת?מרינהnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-303523586760632304.post-69752647321593895712010-04-30T10:48:39.147+03:002010-04-30T10:48:39.147+03:00אז ככה... אני מוציאה ומיד מאכילה. אחרי האכלה, אני ...אז ככה... אני מוציאה ומיד מאכילה. אחרי האכלה, אני נותנת קצת זמן התאוששות בחוץ כמה שעות אבל לא 12. ומחזירה למקרר. תראי שעם הזמן תכירי את המחמצת שלך ותוכלי לקחת החלטות לגביה (על אף הרושם הראשוני, המחמצת איה עדינה ולא נהרסת בקלות). אם את מכילה ולא משתמשת, תוכלי פשוט להכין לך עוד צנצנת עם מחמצת ולהתחיל בניסויים. למשל, בקיץ, אם תוכלי להשיג ענבים לא מרוססים, הכניסי כ10 - 15 למחמצת, עם הקליפה וללא שטיפה והניחי אותה בחוץ מספר שעות.nthttps://www.blogger.com/profile/13992777805549211011noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-303523586760632304.post-41656748110878220432010-04-30T09:30:31.356+03:002010-04-30T09:30:31.356+03:00תודה!
אז עוד שאלה קטנה...
לגבי האכלה
צריך להוציא מ...תודה!<br />אז עוד שאלה קטנה...<br />לגבי האכלה<br />צריך להוציא מהמקרר לפני שיגיע לטמפ' חדר? ולאחר שמאכילים להחזיר למקרר או להשאיר כמה שעות? 12? 24 בחוץ?שיריnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-303523586760632304.post-1105832211077323282010-04-29T22:49:01.546+03:002010-04-29T22:49:01.546+03:00הי שירי,
תודה על המחמאות. ממש לא צריך לחשוש ולא לח...הי שירי,<br />תודה על המחמאות. ממש לא צריך לחשוש ולא לחרוד. התסיסה לא צריכה להיות מטורפת. אם הריח טוב (לא מסריח). ריח עדין של לחם וחמיצות, סימן שיש לך מחמצת טובה. תוכלי לשתחיל להשתמש במחמצת או לאפסן במקרר ולהאכיל כל כמה ימים: פשוט לגרוע חצי והשלים במים וקמח.<br />מקווה שעזרתיnthttps://www.blogger.com/profile/13992777805549211011noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-303523586760632304.post-37034730272692059652010-04-29T21:24:45.914+03:002010-04-29T21:24:45.914+03:00קודם כל תודה רבה על הבלוג המקסים!
ניסיתי את המתכון...קודם כל תודה רבה על הבלוג המקסים!<br />ניסיתי את המתכון ללחם כפרי RUSTIC ממש מעולה תודה:)<br />בזכות הפוסט הנל ניסיתי להתגבר על חרדות גידול שאור והתחלתי במלאכה לפי ההוראות- עדיין לאחר כל השלבים וההאכלות לא נראית תסיסה מטורפת אלא בועות עדינות<br />מה זה אומר לדעתך?<br />צריך לזרוק או להמשיך להאכיל כל כמה ימים?שיריnoreply@blogger.com