1 ביצה
3 כוסות ריזוטו מבושל
1 כדור גבינת מוצרלה, חתוכה לקוביות של1 סנטימטר
0.75 כוס פירורי לחם
ספריי שמן
3 כוסות ריזוטו מבושל
1 כדור גבינת מוצרלה, חתוכה לקוביות של1 סנטימטר
0.75 כוס פירורי לחם
ספריי שמן
מרפדים תבנית בנייר אפייה
טורפים את הביצה קלות עם מזלג. מוסיפים את הריזוטו ומערבבים ביסודיות. מניחים מעט פירורי לחם על כף היד (ההמצאה הגאונית של שחר) לוקחים כף מהתערובת ומשטחים בעדינות על כף היד עם פירורי הלחם, מניחים קוביית מוצרלה וסוגרים בעדינות תוך גלגול לצורת כדור. ומגלגלים בעוד קצת פירורי לחם. מניחים על התבנית. חוזרים על הפעולה עד סוף הריזוטו.
מקררים את התבנית עם הכדורים ל-30 דקות לפחות . מחממים תנור ל-220 מעלות, ומרססים את הכדורים במעט ספריי שמן.
אופים 20-25 דקות, עד שהכדורים מזהיבים.
מגישים עם רוטב עגבניות עדין:
חולטים 3 עגבניות במים חמים, מקלפים וחותכים לקוביות קטטנות. מערבבים עם מלח ומעט שמן זית ומבשלים על אש קטנה לריכוך עדין וספיגה של הטעמים.
טורפים את הביצה קלות עם מזלג. מוסיפים את הריזוטו ומערבבים ביסודיות. מניחים מעט פירורי לחם על כף היד (ההמצאה הגאונית של שחר) לוקחים כף מהתערובת ומשטחים בעדינות על כף היד עם פירורי הלחם, מניחים קוביית מוצרלה וסוגרים בעדינות תוך גלגול לצורת כדור. ומגלגלים בעוד קצת פירורי לחם. מניחים על התבנית. חוזרים על הפעולה עד סוף הריזוטו.
מקררים את התבנית עם הכדורים ל-30 דקות לפחות . מחממים תנור ל-220 מעלות, ומרססים את הכדורים במעט ספריי שמן.
אופים 20-25 דקות, עד שהכדורים מזהיבים.
מגישים עם רוטב עגבניות עדין:
חולטים 3 עגבניות במים חמים, מקלפים וחותכים לקוביות קטטנות. מערבבים עם מלח ומעט שמן זית ומבשלים על אש קטנה לריכוך עדין וספיגה של הטעמים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה