מכל טוב, בצלחת אחת.
1 ק"ג שייטל קצוץ גס מאד, כמעט קוביות.
1 בצל
3 גזרים
אצות קומבו*
2 קופסאות שימורים של עגבניות תמר קלופות
1 קופסת שימורים שעועית אדומה / שחורה (לשטוף את הרוטב)
כוסברה טחונה
כמון טחון
הל טחון
קרויה (קימל טחון)
פפריקה מתוקה בשמן
עלי דפנה
פלפל אנגלי
פלפל אנגלי
פלפל הלפינו מוחמץ (מעט, הם נורא חריפים)
בסיר כבד, מאדים בצל קצוץ בשמן זית, עד שהופך שקוף, מוסיפים את כל התבלינים פרט לפפריקה, דפנה ופלפל אנגלי. מטגנים קלות ומוסיפים את הגזר והבשר. נותנים לבשר להאטם, תוך בחישה. מוסיפים את העגבניות אחרי קיצוץ, את יתרת התבלינים, פלפלי הלפינו ואת האצות. מוסיפים מים עד כדי כיסוי ועוד קצת. מכסים ומבשלים על אש בינונית מוקטנת כשעה וחצי. כאשר הבשר התרכך, מוסיפים מלח ואת השעועית. מבשלים עוד 20 דקות.
אוכלים עם אורז, אפשר גם גבנ"צ (צ'דר) מגורדת ושמנת חמוצה.
*אצת הקומבו, היא אצה יפנית מיובשת בשקיות ואקום (בכל בתי הטבע). האצה מיטיבה עם מערכת העיכול ומנטרלת את פעילותה של השעועית.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה