10 ספטמבר, 2011

גלידת פסיפלורה


בשבילך, בת דודתי היקרה, גלידת פסיפלורה. ואכן, צדקת, כל המתכונים למעט אחד או שניים הם עם ביצים ואו חלמונים ואו חלבונים. אז החלטתי להתחכם ובמקום ביצים הכנתי קרם פטיסייר. החלטתי גם לוותר על מכונת הגלידה, לא נזקקתי לה בדחיפות (לגלידה... מה גם שהמכונה זרוקה בקצה קצהו של ארון מדף גבוה) ולדעתי אין לה כל יתרון (למכונה), פרט לקיצור זמן ההקפאה.
יצאה גלידה רכה וטעימה. אז תודה לך בת דודתי, בזכותך לא התעצלתי וניצלתי את כל הפרי, שניצל מריקבון או התייבשות. עכשיו אני הולכת לרעות בשדות זרים ולהשיג לי עוד כמה פירות למנה נוספת של גלידה פסיפלורה. זו לא שרדה יותר מ24 שעות.
בקרוב קונפיטורה או צ'אטני מקרמבולה. פרי מקסים עשיר בויטמינים עם חיי מדף קצרים, מרגע שהבשיל. העץ השנה הניב כמויות מדהימות.

גלידה פסיפלורה
כוס מיץ פסיפלורה מסונן ומקורר
3 – 4 פסיפלורות על גרעיניהם
מיכל שמנת מתוקה מוקצפת (ללא סוכר)
1 כוס קרם פטיסייר קר
כ1/3 כוס סוכר
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה, מוסיפים את קרם הפטיסייר ומקציפים עוד מעט. מוסיפים את מיץ הפסיפלורה והפרי. טועמים את מידת המתיקות ומוסיפים סוכר בהתאם. התערובת כולה צריכה להיות מעט מתוקה יותר, שכן בהקפאה יורדת רמת המתיקות. מקפיאים:)

תגובה 1:

יפעת אמר/ה...

היי, בטוח שיצא מדהים!!!! אמשיך ואאתגר אותך בעוד דברים..זו הבטחה..
שבוע נפלא המשיכי לעשות חייל..המסעדה בדרך