16 דצמבר, 2013

מרק פופקןרן

מרק פופקורן הישר ממטבחו של המלון ה"מחתרתי" MAMA SHELTER. טוב, זה לא ממש המתכון שלהם, אני לא מכירה שם אף אחד. אבל הרעיון שלהם. אגב בביצוע המקורי המרק מתוק, מתוק מדי לטעמנו! כנראה שהם השתמשו בגרעיני תירס מתוקים במיוחד.
הגרסה שלי מעודנת יותר. ואכן לא כל מי שטעם ידע בודאות שהמרק מבוסס בעיקר על תירס.
הגרסה הראשונה נרקחה לפני שבועיים. מאז זרמו הרבה מים בארצינו  והמרקחת התפוגגה לה מהזכרון. מזל שהמתכון נשלח בתמצות בWhatsApp למתענינים - תחי הקידמה.



מרק פופ קורן
מרק תירס עם "קרוטוני" פופ קורן, שנעשו בסיר כמו פעם: מגרגרי תירס, חמאה, שמן ומלח - תענוג (... וזול). להלן גרסת המתכון המעט יותר מפורטת, הכמויות משוחזרות מהזכרון והן בגדר המלצה.
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות  קטנות
כרשה פרוסה דק
גרעיני תירס מ6 - 8 קלחי תירס
חמאה
מעט שמן זית
מלח
כמון
כורכום
שמנת 10%
מאדים כרישה, מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים עוד כמה דקות. מוסיפים תירס ומאדים עוד כמה דקות. מוסיפים תבלינים ומלח. מכסים בכ 1 ל' מים. מבשלים כשעה שעה וחצי. טוחנים ומסננים. מוסיפים שמנת ותיבול. מחמים בזהירות, לא להרתיח. מוסיפים פופקורן ונותנים לו קצת להתרכך.

אין תגובות: