31 אוקטובר, 2018

סו בורק ובורקס קלאסי, טורקי







הסו בורק הטורקי, בורקס חצי מבושל חצי אפוי. חגיגה של פחמימות וחמאה חמימות מנחמת ומשביעה. אחרי כמה נסיונות די מוצלחים אבל מאד מאמצים הבנתי שבלי המערוך המקורי זה ממש, ממש מסובך... אז מוטב להתארגן על מערוך טורקי! המתכון מכאן ואפשר לראות את כל השלבים.

סו בורק
4 ביצים
3/4 כוס מים
4 כוסות קמח
מעט מלח
ללוש הכל במיקסר עם וו לישה. לכסות ולהניח כשעה. לחלק ל 10 כדורים. לפתוח על משטח מקומח לעלה דק עד שקוף.

100 גרם חמאה מומסת

בתבנית משומנת היטב עם חמאה מומסת, מניחים עלה אחד לא מבושל. מטפטפים עליו חמאה.
מבשלים במי מלח רותחים עלה כ2 דק, מעבירים מיד לקערה עם מים קרים להפסקת הבישול. מניחים על גבי מגבת מטבח בכדי ליבש העלה. מניחים בצורה מקומטת בתבנית ומטפטפים חמאה. מניחים מעל עוד עלה מבושל ומטפטפים חמאה. מפזרים חצי מהמילוי ומכסים בעוד עלה מבושל. מטפטפים חמאה ומפזרים יתר המילוי. מכסים בעוד 2 עלים מבושלים עם טפטופי חמאה. מסימים בעלה יבש. מכסים בחמאה. מישרים קצוות. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
אופי ב175 מע׳ כחצי שיה עד השחמה.

מילוי תרד:
תרד עלים טרי חלוט וסחוט או מופשר וסחוט
מוצרלה מגורדת
חמד 16% או פטה
קשקבל מגורד
מלח פלפל

מילוי גבינה:
חמד 16% או פטה
מוצרלה מגורדת
קשקבל מגורד
מלח פלפל




בורקס טורקי
המתכון מכאן
500 גרם קמח
1 כף שמן
1 כף חומץ
חצי כפית מלח
3/4 כוס מים פושרים
1/2 כוס מי סודה
לשים את כל המרכיבים יחד במיקסר עם וו לישה. מחלקים הבצק ל 8 כדורים ומניחים בתבנית עם שמן. מכסים ומניחים במקרר, כמה שיותר.
מניחים הכדור על משטח משומן קלות. פותחים ומותחים לעלה דק, עם הידיים ואו מערוך טורקי. מדי פעם משמנים מעט עם צריך. אמור להתקבל עלה שקוף.
מניחים מילוי לכל האורך סוגרים מעט בקצוות ומגלגלים. סוגרים לצורת שבלול. מניחים במקרר לפני האפיה.
מכסים בביצה טרופה ואופים ב180 מע׳ עד שמשחים.

מילוי תרד או גבינה כנ״ל

מילוי תפוחי אדמה:
2 תפוחי אדמה אדומים
1 תפוח אדמה צהוב
מבושלים במיקרו
גבינת חמד
מלח

אין תגובות: