מתכון משובח לעוגיות שוקולד צ׳יפס עם וריאציה לסמורס. המתכון יכול לשמש בסיס למגוון עוגיות. העוגיות מושלמות ל״קוקילידה״.
ומתכון לסקונס המחקה בצורה די מוצלחת את אלו של הסטארבקס. מעט יותר רכות ונימוחות לצערי. אני מעדיפה את אלו של הסטארבקס היותר נוקשות ופריכות. אולי כדאי להוסיף קצת יותר קמח.
עוגיות שוקולד צ׳יפס - מתכון בסיסי
את המתכון המקורי אפשר למצוא כאן. המתכון המקורי מלווה בסרטון המראה את התהליך ואת מירקם הבצק המבוקש.
120 גרם חמאה רכה
1/2 כוססוכר קנים
1/4 כוס סוכר דמררה
1 כפית משחת וניל
1 ביצה
11/2 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
3/4 כוס שוקולד צ׳יפס (אני ערבבתי הרשי קיסס מיני חלב וצ׳וקולד צ׳יפס מריר)
מחממים תנור ל175 מע׳. ממיסים חמאה רכה 10 שניות במיקסר כדי שתהיה מעט נוזלית, אבל לא חמה. שמים בקערת מיקסר חמאה וסוכר ומערבלים עם וו גיטרה. ערבול קל רק לצורך איחוד. מוסיפים ביצה ומשחת הוניל ושוב ערבול קל לצורך איחוד בלבד. מוסיפים קמח, מלח וסודה לשתיה ומערבלים. אם הבצק רך מכדי ליצור עוגיות בעזרת הידיים מוסיפים עוד קצת קמח. מערבלים פנימה את השוקולד צ׳יפס עם כף או לקקן.
קורצים כדורים בגודל כדור פינגפונג או יותר. מניחים על נייר אפיה ופוחסים מעט. אופים כ12 דק רק עד שמזהיבות קלות. העוגיות רכות מאד ומתיצבות עם הקירור.
גרסת הסמור׳ס
בשלב הקמח מחליפים חלק מהקמח ב2 כפות אבקת קקאו.
מוסיפים שוקלד צ׳יפס, קוביות שוקולד חלב קצוצות ומרשמלו לבן קצוץ או מיני מרשמלו.
סקונס אוכמניות או פטל
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
6 כפות סוכר
120 גרם חמאה קרה
1 ביצה
1 כפית משחת וניל
1/2 כוס שמנת 38%
1 כוס אוכמניות או פטל טרי
להברשה:
1 ביצה
1 כף שמנת 38%
סוכר גבישי
מחמים תנור ל 180 מע׳. מערבבים במעבד מזון את הקמח, אבקת אפיה ומלח. מוסיפים חמאה ומעבדים בפולסים קצרים, עד לקבלת טקסטורה חולית. מוסיפים ביצה, שמנת ומשחת וניל ומעבדים לבצק. אם הבצק רך מדי מוסיפים עוד קצת קמח. מוציאים למשטח עבודה ומערבבים את הפרי פנימה בעדינות.
מניחים נייר אפיה על תבנית. משטחים את הבצק לעיגול בקוטר של כ20 ס״מ. מחלקים ל8 משולשים. מרחיקים המשולשים מעט זה מזה. מברישים עם ביצה ושמנת ומפזרים מעל סוכר גבישי.
אופים כ16 - 20 דק׳ או עד להזהבה.
ומתכון לסקונס המחקה בצורה די מוצלחת את אלו של הסטארבקס. מעט יותר רכות ונימוחות לצערי. אני מעדיפה את אלו של הסטארבקס היותר נוקשות ופריכות. אולי כדאי להוסיף קצת יותר קמח.
עוגיות שוקולד צ׳יפס - מתכון בסיסי
את המתכון המקורי אפשר למצוא כאן. המתכון המקורי מלווה בסרטון המראה את התהליך ואת מירקם הבצק המבוקש.
120 גרם חמאה רכה
1/2 כוססוכר קנים
1/4 כוס סוכר דמררה
1 כפית משחת וניל
1 ביצה
11/2 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
3/4 כוס שוקולד צ׳יפס (אני ערבבתי הרשי קיסס מיני חלב וצ׳וקולד צ׳יפס מריר)
מחממים תנור ל175 מע׳. ממיסים חמאה רכה 10 שניות במיקסר כדי שתהיה מעט נוזלית, אבל לא חמה. שמים בקערת מיקסר חמאה וסוכר ומערבלים עם וו גיטרה. ערבול קל רק לצורך איחוד. מוסיפים ביצה ומשחת הוניל ושוב ערבול קל לצורך איחוד בלבד. מוסיפים קמח, מלח וסודה לשתיה ומערבלים. אם הבצק רך מכדי ליצור עוגיות בעזרת הידיים מוסיפים עוד קצת קמח. מערבלים פנימה את השוקולד צ׳יפס עם כף או לקקן.
קורצים כדורים בגודל כדור פינגפונג או יותר. מניחים על נייר אפיה ופוחסים מעט. אופים כ12 דק רק עד שמזהיבות קלות. העוגיות רכות מאד ומתיצבות עם הקירור.
גרסת הסמור׳ס
בשלב הקמח מחליפים חלק מהקמח ב2 כפות אבקת קקאו.
מוסיפים שוקלד צ׳יפס, קוביות שוקולד חלב קצוצות ומרשמלו לבן קצוץ או מיני מרשמלו.
סקונס אוכמניות או פטל
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
6 כפות סוכר
120 גרם חמאה קרה
1 ביצה
1 כפית משחת וניל
1/2 כוס שמנת 38%
1 כוס אוכמניות או פטל טרי
להברשה:
1 ביצה
1 כף שמנת 38%
סוכר גבישי
מחמים תנור ל 180 מע׳. מערבבים במעבד מזון את הקמח, אבקת אפיה ומלח. מוסיפים חמאה ומעבדים בפולסים קצרים, עד לקבלת טקסטורה חולית. מוסיפים ביצה, שמנת ומשחת וניל ומעבדים לבצק. אם הבצק רך מדי מוסיפים עוד קצת קמח. מוציאים למשטח עבודה ומערבבים את הפרי פנימה בעדינות.
מניחים נייר אפיה על תבנית. משטחים את הבצק לעיגול בקוטר של כ20 ס״מ. מחלקים ל8 משולשים. מרחיקים המשולשים מעט זה מזה. מברישים עם ביצה ושמנת ומפזרים מעל סוכר גבישי.
אופים כ16 - 20 דק׳ או עד להזהבה.
4 תגובות:
ברוכה השבה , נורית!
איזה כייף לשמוע ממך שוב.
אנסה את הסקונס (בעלי אנגלי)
וואו איזה כיף שחזרת!
התגעגעתי
ומתכון חדש
תודה:)
סוף סוף !כמעט התייאשתי:)!
מחכה למתכון הבא בקרוב (לא בעוד שנה)
הוסף רשומת תגובה