את המתכון לעוגה זו לקחתי מהבלוג של קרן, ״נשואה למאפייה״ . אני עוקבת אחריה מזה זמן באינסטגרם. נהנית מהמתכונים ונהנית מההגיגים. העוגה הזו עשתה לי חשק גדול... והיא גם ממש ״התאימה״ לצלחת שזה עתה יצאה מתנור הקרמיקה שלי. עשיתי כמה שינויים להתאים לחיך הביתי ;)
עוגת שיש
4 ביצים גודל L
1.5 כוסות (300 גר׳) סוכר לבן
2/3 כוס (150 גר׳) שמן קנולה
⅔ כוס מיץ תפוזים
2.5 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
2.5 כוסות (350 גר׳) קמח לבן רגיל
1 כף אבקת קקאו
ככף מים רותחים
מחממים תנור ל180 מע׳. משמנים ומקמחים תבנית קוגלהוף.
מקציפים ביצים עם סוכר עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים שמן ומקציפים. מוסיפים מיץ תפוזים. מוסיפים הקמח. יוצקים 2/3 מהעיסה לתבנית. מערבבים היתר עם הקקאו המומס במים רותחים. יוצקים התערובת הכהה מעל ומערבבים קלות עם לקקן או מזלג. אופים כ45 דק עד שהעוגה אפויה (קיסם יבש ממרכז העוגה).
מצצנים היטב, משחררים עם סכין, הופכים ומקווים לטוב.
תגובה 1:
יצאה מרשימה.
אני מחליפה לעתים את המיץ בחלב סויה ומוסיפה גרידת לימון
הוסף רשומת תגובה