18 מרץ, 2018

בחזרה לשנות ה80



פתאום זה צף ועלה, הלהיט של שנות ה80, שבלולי בצק עלים ממולאים בגבינה לבנה 9% (כמובן) ואבקת מרק פטריות. היו בתים שאצלם זה היה אבקת מרק בצל, לא אצלינו. כמובן שבמקור הבצק עלים היה מבוסס מרגרינה, אבל עד כאן...
לא מצאתי המתכון המקורי ונאלצתי לשחזר על סמך הזכרון והתמונות המטושטשות מאז. למיטב זכרוני אצלינו היו מפזרים קימל מלמעלה. עכשיו אפשר לקחת כוסית של פינה רולדה או צינזאנו ולהתרווח לאחור, אני די בטוחה שהמתכון נאמן למקור :)

שבלולי בצק עלים עם פטריות
חצי חב בצק עלים חמאה מופשר לפי ההוראת
1.5 גביעי גבינה לבנה 9%
3 כפות גדושות אבקת מרק פטריות (אצלי בבית - רק ויטה)
קימל - אפשר
מחממים תנור ל180 מע׳. מחלקים הבצק ל2. מרדדים כל חלק עד כפי 3 מגדלו, מורחים עם מחצית המלית ומגלגלים.
מקפאים כשעה, למצב חצי קפוא, פורסים לפרוסות בגודל של כ8 מ״מ. מניחים על נייר אפיה. אפשר לפזר קימל מעל. אופיםב1/3 העליון של התנור כחצי שעה.
אם מקפיאים לזמן ארוך יותר צריך להפשיר מעט בכדי להקל על החיתוך.
טעים.

אין תגובות: