07 אוקטובר, 2009

גריסיני כהלכתו (1)


בביקורינו האחרון באיטליה, אכלתי את הגריסיני הכי טעים, שטעמתי מימי. טעמם, הזכיר במקצת, שקדי מרק.לא מיד עם הביס הראשון, אבל עם הלעיסה ועל סף הבליעה, היה בהם משהו דומה לקוביות הפריכות והצהובות. הם היו בהירים ופריכים. ניסיתי למצוא מתכון שיהיה שונה מכל המתכונים שהכנתי וטעמתי עד היום. לאחר שלא מצאתי כזה, החלטתי לעשות נסיונות משל עצמי. הנסיון הראשון (מצ"ב) יצא טעים ומוצלח, אך זה עדיין לא זה. בקרוב נסיון נוסף.
10 גרם שמרים טריים
250 גרם מים (קרים)
300 גרם קמח לבן רגיל שטיבל 1
200 גרם קמח פסטה סמולינה דורום (איטלקי אפשר להשיג בספייסז או בעדן טבע מרקט)
25 גרם סוכר
30 גרם שמן זית
8 גר' מלח
בקערת המיקסר שמים: מפוררים את השמרים במים, מעל מוסיפים: קמח, סוכר ומלח. מתחילים בלישה איטית עם וו לישה ומוסיפים את השמן. לשים כ 3 דק' במהירות איטית ו5 דק' במהירות גבוהה.
מתפיחים כשעה בקערה מכוסה, להכפלת הנפח. מחלקים לשלושה חלקים, משטחים ל3 פלטות, מניחים על נייר אפיה מקומח מכסים בנילון ומניחים כשעה במקרר.
מחמים תנור לחום של 180 מע'
מרדדים לעובי של כ3-4 מ"מ, על משטח מקומח. מקמחים במעט קמח פסטה משני הצדדים, חותכים לרצועות של כ 7 מ"מ בעזרת סכין או חתכן פסטה. מחזיקים מעט באלכסון, זה מקל על החיתוך.
מניחים על נייר אפיה מקומח בקמח פסטה, מתפיחים מעט, אופים כ10 דק' ומנמיחים חום של 150 מע' עד לייבוש מלא כ 10 - 15 דק'.
גם אם הגריסיני התקררו ומגלים שהם לא ממש יבשים, אפשר להחזיר לסיבוב נוסף בתנור.
אפשר כמובן למרוח בביצה או בשמן ולפזר כל מיני מעל... אפשר להוסיף לבצק כל מיני...

אין תגובות: