12 אוקטובר, 2009

הבציר - המשך

שלבים בהכנת יין (2)
הבציר שהחל עם שחר, עם זריחתן של קרני השמש הראשונות, הסתיים בשעה שמונה בבוקר ובשעה תשע כבר היינו בדרכינו חזרה. צריך למהר ולהתחיל בתהליך ייצור היין, כל עוד הענבים בשיא רעננותם.
השלב הראשון הוא ה"קרשינג" הפרדת הענבים, הפרי מהשדרות, הגבעולים ומעיכה קלה. בסיום יתקבל התירוש. כעת מועבר התירוש, עם הפרי בתוכו, להתססה של מספר שבועות. במהלך ההתססה, בעזרתם של השמרים, יהפוך הסוכר שבתירוש, לאלכהול. בזמן ההתססה יעורבבו הפירות והתירוש כל כמה שעות. בעוד כשבועיים, יגיע שלב הסחיטה...
והכל הודות ליוסי שהכיר לי את ענת ודורון, ושלושתם יחד הכניסו אותי בסודות היין והתירוש.



אין תגובות: