יום חמישי, 15 באוקטובר 2009

מטבוחה


שנים שילדי המשפחה וגם המבוגרים אוכלים סלסה (קנויה) עם כל דבר, עם טורטיות מקסקניות בטוסט גבינה, בכריכים השונים ועוד. ורק לאחרונה, לפני כשנה, כשראיתי את הסרט "שבעה" פתאום הבנתי שהסלסלה זו הגרסה המקסיקנית למטבוחה. פשוט לא נולדנו בעדה הנכונה. מאז שראיתי את הסרט ועד לפני כשבוע היה לי ברור שאני צריכה להכין מטבוחה, אבל לא מצאתי את הכוחות. משיחות מסביב הבנתי שמדובר בדי הרבה טרחה ובלגאן. לפני שבוע נישברתי ועשיתי מעשה... כמובן שראשית ל כל יצאתי, כמו תמיד, למסע חיפושים אחר המתכון האידאלי. בחנתי השוותי וסרקתי. כמעט התפתתי לעשות את המטבוחה, בקיצור דרך, עם עגבניות מקופסא. ברגע האחרון התעשתתי ובחרתי במתכון עם עגבניות טריות. כמובן, שכמו תמיד, התאמתי את המתכון לחיך המקומי, וזה אומר, בלי פלפלים ירוקים וקצת פחות חריף. התוצאה טעימה ביותר ומהווה תחליף נהדר ובריא יותר לסלסה הקנויה.
15עגבניות יפות בינוניות עד גדולות ולא קשות
פלפל חריף ירוק
3 גמבות
5 שיני שום קלופות
כפית רסק עגבניות גדושה
מלח לפי הטעם
חצי כפית סוכר- עדיף חום
4 כפות שמן
מחממים תנור ל220 מע' במצב של גריל. שוטפים ומסדרים את העגבניות בתבנית מכוסה ברדיד אלומניום. בתבנית נוספת מסדרים את הגמבות והפלפל השטופים. קולים את העגבניות עד שרואים, שהקליפה ממש משחימה ומתפקעת מוצאים אותן ומקררים קצת. את הפלפלים קולים עד שהקליפה נישרפת ומסובבים כל פעם לצד אחר בכדי לשרוף את כל הקליפה. כאשר הפלפלים נשרפו מכל הצדדים מוציאים ומכניסים מיד לשקית ניילון, בכדי ש"יזיעו" היטב וייפרדו מהקליפה בקלות.
בינתיים בזמן שהפילפלים בתנור והעגבניות התקררו-קולפים את העגבניות, קוצצים ומבשלים בסיר עם שיני השום ושתי כפות שמן- על אש בינונית מוקטנת כשעה וחצי עם מיכסה (שיני השום במהלך הבישול מתרככות ופשוט עם מזלג ניתן "לצוד" ולמעוך אותן).
לאחר מכן קולפים את הפילפלים וחותכים לקוביות ומוסיפים לסיר עם העגבניות לעוד שעה וחצי. מוסיפים כף וחצי שמן ומבשלים ללא מיכסה הפעם, כדי שהסלט יסמיך ויקבל צבע אדום חזק ויפה. לקראת סוף הבישול מוסיפים את רסק העגבניות הסוכר והמלח - מערבבים היטב, מעבירים לכלי סגור מפזרים למעלה עוד חצי כף שמן.
זמן הבישול הוא בערך שלוש שעות ואפילו יותר, עד שכמות הסלט מצטמצמת ממש לחצי.
עדיף לשים רשת מברזל מתחת לסיר כדי לפזר את החום טוב יותר ולאפשר בישול איטי מבלי שהמטבוחה תישרף ותדבק לתחתית הסיר בזמן הבישול הארוך.


Print Page - להדפסת פוסט זה בלבד, יש להכנס לפוסט לפני ההדפסה

‏אין תגובות: