07 פברואר, 2010

בגלל ובזכות ג'.ד. סאלינג'ר

כל כך הרבה דברים קרו לכל כך הרבה אנשים, בגללו ובזכותו של סאלנג'יר לטוב ולרע. זה יהיה יומרני, לנסות ולמנות, אבל אין ספק שסאלנג'יר והספרים שלו הכריעו וחרצו גורלות של רבים.
אצלי ההכרות עם הסיפורים של סאלנג'יר והקריאה בספריו מסמנת מעבר, מעולם של בינוניות וריקנות לעולם צבעוני ועשיר של ספרות, קולנוע, שירה ואמנות. השינוי היה כל כך מהותי ודרמתי שלולא חלקו בחיי, קשה לי לדמיין איפה הייתי היום. ברור שזו אמירה שנוגעת כמעט לכל צעד ואו החלטה שעושים במהלך החיים והיום יום, אבל סאלנג'יר הוא אחד הסמנים הבולטים במרחק השנים ובמבחן הזמן.
עם עזיבתו של סאלנג'יר את העולם בשיבה טובה (?), החלטתי להקדיש לו את עוגת לחם הבננות הזו, הכל כך אמריקאית.
אחר כך, נזכרתי גם בסיפור שלו "יום נפלא לדגי בננה", אבל אין בינו לבין עוגת הבננות כלום. הסיפור (קראתי שוב אתמול) עמוס מועקה ומצבים מטרידים כמו בכל הסיפורים. אולי בכל זאת אפשר לקרוא ביד אחת ולאחוז, לשם האיזון, פרוסת עוגה ביד השנייה.


עוגת לחם בננה
טעים, נתון לאימפרוביזציה ואינטרפרטציה
מחמים תנור ל190 מעלות.
1 כוס קמח לבן (רב תכליתי)
1 כוס קמח מלא
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כוס סוכר דמררה או
3/4 כוס סוכר קנים
1/2 כפית מלח
מערבבים יחד את כל המרכיבים היבשים בקערה ומוסיפים:
2 בננות בשלות מעוכות (לא רקובות)
2 ביצים
1 כף שמן קנולה / זית
200 מ"ל שמנת מתוקה 10%
120 מ"ל יוגורט
1 כפית משחת וניל
(אפשר להחליף את השמנת והיוגורט ב1 כוס ריוויון)
מערבבים יחד את כל הרכיבים לקבלת עיסה אחידה. מעבירים לתבנית מוארכת (אינגליש קייק) 13 / 23 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה. אופים כשעה. מצננים 10 דקות ואז מוציאים מהתבנית ומצננים על גבי רשת. יש לאפשר לעוגה להתקרר קליל לפני החיתוך.

Print Page - להדפסת פוסט זה בלבד, יש להכנס לפוסט לפני ההדפסה

אין תגובות: