21 פברואר, 2010

מוקפץ בסגנון אישי

"זה סיני?", "זה יפני?"
"בּוּבֶּלֶ'ה, אצלנו לא אכלו אוכל כזה"
"עם אורז?", "אורז אצלנו, זה רק בשביל המלחייה"
"עם אטריות?", " בּוּבֶּלֶ'ה, זה לא מאוזן. כמה פחממות, זה לא טוב, צריך לאזן, קצת מכל דבר", "למה לא תכיני איזה קלופס, עם ביצים, תפוחי אדמה, בצל מטוגן...?"
"כמה?", "רק עשר דקות?"
"בּוּבֶּלֶ'ה, כשאנחנו הכנו אוכל, זה לקח שעות, שעות...", "אחר-כך באתם ובחמש דקות הכל נעלם"
אנחה עמוקה נשמעת. אנחה מעומק הלב וממרחק השנים ואז שקט, דממה.
אחרי מספר שניות (...שנדמו כנצח)
"עשר דקות?", "אמרת עשר דקות?",
"טוב תגידי, אני רושמת..."


מוקפץ בסגנון אישי (1)
מהיר, טעים, נתון לשינויים ומצבי רוח. מומלץ לכל אחד לפתח את הגרסה שלו. רצועות בקר מוקפצות, עם אפונת שלג ואטריות אורז.
חבילה של אטריות אורז (רחבות או צרות)
750 גרם רצועות בקר שייטל או סינטה
אפונת שלג (אפונה סינית, קפואה)
ו/או ברוקולי
1 בצל שאלוט או בצל סגול קטן חתוך לקוביות
3 כפות שמן (זית / קנולה)
1/4 כוס רוטב סויה
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד
1 כף מירין
1 כפית חומץ יפני
פלפל צ'ילי טרי או מיובש
שמן שומשום
2 כפות קורנפלור להסמכה, לא חובה
כוסברה, אם רוצים
בוטנים קצוצים
משרים את רצועות הבשר בגינג'ר, סויה ומירין כמה שיותר, עד לילה שלם במקרר (לי היו 20 דקות וזה הספיק).
משרים את אטריות האורז בקערה עם 2 ליטר מים רותחים וכף מלח כ5 דקות, עד שמתרככות, מסננים ושותפים במי ברז.
מחמים את אפונת השלג כ2 דקות במיקרו.
קולים את הבוטנים הקצוצים במחבת יבשה (נזהרים לא לשרוף)
מחמים בווק את השמן, מוציאים את הבשר מהרוטב ושומרים את הרוטב. מקפיצים את רצועות הבשר, עד שצבען משתנה, מוציאים לקערה. מומלץ לעשות זאת עם חצי מהכמות בכל פעם. מקפיצים את הבצל כ2 דקות עד שהופך שקוף, מוסיפים פלפל צ'ילי, מחזירים את הבשר, מקפיצים כ 2 דקות נוספות, מוסיפים את הרוטב בו שרה הבשר ואת אפונת השלג. מבשלים כ3 עד 5 דקות, תוך ערבוב, מוסיפים את הקורנפלור (לא חובה) ומתבלים בכפית עד שתיים של שמן שומשום.
מניחים בקערה, כמות נאה של אטריות אורז, מעליה הבשר והרוטב, מקשטים בכוסברה ובוטנים קצוצים.



מוקפץ בסגנון אישי (2)
רצועות עוף מוקפצות ברוטב קוקוס עם אטריות אודון.
750 גרם רצועות חזה עוף
1 בצל סגול חתוך לקוביות
250 גרם אטריות אודון
1 חבילת עלי תרד שטופים
30 גרם אבקת חלב קוקוס / קרם קוקוס
3 כפות שמן
1/3 כוס רוטב סויה
1 כף מירין
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורד
פלפל צ'ילי
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
משרים את רצועות העוף בסויה, מירין, ג'ינג'ר וצ'ילי כחצי שעה.
מכינים את אטריות האודון לפי ההוראות (מומלץ להקטין את זמן הבישול לקבלת אטריות חצי מבושלות).
מקפיצים את עלי התרד בווק עם כף שמן, מספר דקות עד שמתרככים, מתבלים במעט רוטב סויה ומניחים בצד.
מחמים שמן בווק, מקפיצים את הבצל מספר דקות. מוסיפים את העוף ללא המשרה, מקפיצים עד שמשנה גוון. מתבלים בכוסברה, כמון וכורכום. מוסיפים את המשרה ומקפיצים כ 3 דקות. מוסיפים את התרד ואת חלב הקוקוס שהוכן מהאבקה לפי ההוראות שעל האריזה. מבשלים עוד 3 דקות, טועמים ומתקנים תיבול (לפעמים כדאי להוסיף סויה).


פאד תאי צמחוני - מוקפץ בסגנון אישי (3)
1 חבילה אטריות אורז רחבות
1 בצל סגול חתוך לרבעי פרוסות
2 גזרים קלופים וחתוכים לגפרורים (עד כמה שאפשר)
4 ביצים
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
לרוטב:
פלפל צ'ילי
3 כפות שמן (זית / קנולה)
1/3 כוס סויה
2 כפות מירין או סוכר דקלים
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף קטשופ
3 כפות מים
1 כף שמן שומשום
להגשה:
חופן קאשיו או בוטנים קצוצים (לא חובה)
כוסברה קצוצה (לקישוט)
פלחי לימון (אם רוצים)
משרים את אטריות האורז בקערה עם 2 ליטר מים רותחים וכף מלח כ5 דקות, עד שמתרככות, מסננים ושותפים במי ברז.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומניחים בצד.
מחמים שמן בווק. מקפיצים את הבצל כ 2 – 3 דקות, מוסיפים את הגזר ומקפיצים עוד 3 דקות. מוסיפים ג'ינג'ר מגורד וצ'ילי, מקפיצים כדקה ומוסיפים את הביצה. נותנים לביצה להקרש מעט ומערבבים, כך עד שמתקבלים גושי ביצה בגודל של כ2 ס"מ. מוסיפים את אטריות האורז, מקפיצים לרגע ומוסיפים את הרוטב. מבשלים כדקה עד שתיים. מסירים מהאש ומחלקים לצלחות. מקשטים בקשיו וכוסברה. סוחטים 1/4 לימון מעל ואוכלים.


Print Page - להדפסת פוסט זה בלבד, יש להכנס לפוסט לפני ההדפסה

תגובה 1:

אנונימי אמר/ה...

אולי הבלוג הזה יתן לך כמה רעיונות ללחמים:
http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=infinityforcook