14 אוגוסט, 2011

...כי קיץ


מיצים קרים מפירות טריים, לא דיאטטי, אבל כיף. במקום קינוח, ארוחת עשר ואפילו ארוחת ערב. כותשים בבלנדר פרי עם קרח, פרי ומעט סוכר ומקבלים "ממתק" משובב. עם מוסיפים למלון או מנגו גם יוגורט, מתקבל לאסי מרענן.


קינוח חלב קוקוס עם טפיוקה
אפשר להכין יותר סמיךולאכול כקינוח ואפשר להכין דליל ולשתות כמשקה מרענן. כשבחוץ חם ולח ונדמה שאנחנו בחמאם תורכי אין כמו להרוות את הצימאון והרעב בקוקוס טפיוקה.
1 כוס טפיוקה
2 שקיות אבקת חלב/קרם קוקוס*
סירופ סוכר
מנגו טרי / אננס טרי/ מלון טרי / ליצ'י טרי (או משומר)
לטפיוקה
מבשלים תוך ערבוב מתמיד בסיר גדול 1 כוס טפיוקה עם8 כוסות מים. מבשלים כ20 דק' עד שהכדורים נהיים כמעט לגמרי שקופים. מסננים במסננת צפופה ושוטפים את העמילן המיותר בהרבה מים.
מכינים את חלב הקוקוס עם מים רותחים, כל אחד לפי מידת הסמיכות הרצויה לו.

* חשוב! בימים אלו קצת קשה להשיג את אבקת החלב וזה בקופסאות, לא טעים. אפשר להשיג במזרח ומערב בשוק הכרמל. או למצוא ברחבי הרשת מתכון להפקת חלב קוקוס משבבי הקוקוס.

מעבירים את הטפיוקה לחלב הקוקוס ומצננים.
מגישים עם קרח כתוש, קוביות פרי, סירופ סוכר ומעט שבבי קוקוס.

Print Page - להדפסת פוסט זה בלבד, יש להכנס לפוסט לפני ההדפסה

אין תגובות: