07 אפריל, 2011

גרסה שנייה


לפעמים (ויש שיאמרו תמיד) אני כל כך מלאה בעצמי, אני כל בטוחה בעצמי, עד שאיני משאירה מקום לספק. וכך קרה שכאשר חיפשתי מתכון ללחמניות הגבינה הברזילאיות, בחרתי מכל המתכונים דווקא את זה הדומה ללחמניות רבוכות. הבחירה נעשתה בהינף אצבע ומתוך בטחון עצמי מופרז. נראה היה שהרביכה שכה יפה לפחזניות ולחמניות, תהיה נכונה גם ללחמניות הגבינה. ובכן... מסתבר שיפה אך לא מספיק. למזלי, התעוררו בי הספקות והחלטתי לבדוק מתכונים פשוטים יותר. במתכון זה הבלילה נאפת בתבנית של מאפין (עדיף עם שקעים קטנים). בנוסף, בחרתי להחליף את גבינת המוצרלה בגבינה לבנה, "כנען". התוצאות, מרשימות, תפוחות וטעימות. מיד בעקבות הלחמניות המלוחות הכנתי גם מתוקות. אלה האחרונות יצאה קלילות תפוחות ומזכירות סופגניות ללא כמויות השמן והקלוריות. משנותרתי עם מעט בלילה ללא תבניות פשוט טיגנתי לפנקייק / קרפ טפיוקה, נטול גלוטן. מזל ואו ספק.

פאו דה קז'ו (2) PÃO DE QUEIJO
לחמניות גבינה נטולות גלוטן, על בסיס קמח טפיוקה.
2/3 כוס חלב
30 גרם חמאה מומסת
2 כפות שמן קנולה
1 ביצה
170 גרם (1.5 כוס) קמח טפיוקה
1 כפית מלח
60 גרם גבינה לבנה, כנען
1/3 כוס גבינת קשקבל מגורדת
מחממים תנור ל180 מע'. שמים את כל המרכיבים במיכל גבוה ומערבלים היטב בעזרת בלנדר מוט. משמנים בריסוס, תבנית שקעים, רצוי שקעים קטנים. אופים כ20 – 30 דקות. כפי שניתן לראות ההשחמה מלמעלה היא קלה.

פאו דה קז'ו, הגרסה המתוקה
גרסה מתוקה ללחמניות גבינה נטולות גלוטן, על בסיס קמח טפיוקה.
1 כוס חלב
30 גרם חמאה מומסת
2 כפות שמן קנולה
1 ביצה
200 גרם (1.5 כוס) קמח טפיוקה
קורט מלח
100 גרם גבינה לבנה, כנען
80 גרם סוכר
מחממים תנור ל180 מע'. שמים את כל המרכיבים במיכל גבוה ומערבלים היטב בעזרת בלנדר מוט. משמנים בריסוס, תבנית שקעים, רצוי שקעים קטנים. אופים כ20 – 30 דקות. כפי שניתן לראות ההשחמה מלמעלה היא קלה. לאחר שמתקררים אפשר למרוח בשכבה דקה של ריבת משמש מומסת (במיקרו) ולטבול בסור או בסוכר ורוד. אפשר גם למלא ואו לצפות, אם רוצים, בריבה, שוקולד, ריבת חלב...


פנקייק / קרפ טפיוקה (נטול גלוטן)
ההבדל בין פנקייק לקרפ, במקרה זה הוא העובי.
מכינים את הבלילה של לחמניות פאו דה קז'ו המתוקות. מחממים מחבת, משמנים מעט אם זו מחבת מועדת להדבקות. מטגנים עד להשחמה בחלק התחתון ובועיות בעליון. הופכים ומטגנים צד שני. אפשר להוריד את כמות הסוכר ולקבל בלינצ'ס ניטרלי.


סוכר ורוד נצפה באחת מתכניות ערוץ החיים הטובים, Restaurant Makeover
1/2 1 כוסות סוכר דקדק
1/4 כוס מיץ רימונים.
מערבבים יחד בקערה, משטחים על גבי נייר אפייה ומניחים להתייבש בטמפ' החדר. כ24 – 48 שעות. מאחסנים בכלי אטום.

Print Page - להדפסת פוסט זה בלבד, יש להכנס לפוסט לפני ההדפסה

01 אפריל, 2011

נטול גלוטן או כשר לפסח


מסתבר שנטול גלוטן יכול להיות גם טעים ואף גרוע מזה, ממכר. אז לפני כמה שבועות, הכנתי עוגיות שקדים על טהרת השקדים, החלבונים והסוכר (כשר לפסח ונטול גלוטן). השבוע הכנתי "פאו דה קז'ו" (PÃO DE QUEIJO ), לחמניות גבינה ברזילאיות על בסיס קמח טפיוקה וגבינה וגם קצת חמאה על הדרך. במתכון הברזילאי, התמים למראה, נתקלתי כאן, בדרך נס. כעת לאחר שאכלתי מלוא חופניים ויותר, לא ברור לי אם עלי לברך או לקלל. קל להכנה, חוץ מאשר הטרחה בהשגה של קמח טפיוקה, מהיר וטעים, כנגד כל הסיכויים, ביום שאחרי. במקרה היה לי עמילן טפיוקה שחיכה לקחת חלק בחגיגת הדים סאם שכולנו מצפים לה כבר חודשים רבים. השתמשתי בעמילן טפיוקה כי זה מה שהיה. למחרת משרכשתי קמח טפיוקה הנחתי, על פי המראה ועל פי התוצאה, שזה אותו המוצר. את העמילן טפיוקה או הקמח טפיוקה ניתן להשיג בחנויות המוכרות מוצרים מהמזרח, בחנויות הטבע ובמדפי ה"נטול גלוטן". הברזילאיים משתמשים למתכון זה בעמילן פוליבליו (polvilho ) ואו בעמילן טפיוקה.

פאו דה קז'ו לכ30 לחמניות בגודל של כדור טניס
1 כוס חלב
2 כפות שמן קנולה
60 גרם חמאה
1 כפית מלח
1/2 3 כוסות קמח טפיוקה
2 ביצים
3/4 כוס גבינת מוצרלה מגורדת של גד
1/4 כוס גבינת קשקבל מגורדת

מחמים תנור ל170 מע'. מרתיחים את החלב, החמאה, השמן והמלח בסיר. כשרותח מסירים מהאש ומוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים ומערבבים ולבסוף מוסיפים את הגבינה ומערבבים. בשלב הגבינה, עברתי ללישה ביד. מגלגלים כדורי בצק, בגודל כדור פינגפונג. מניחים על גבי תבנית מכוסה בנייר אפייה ואופים כ25 – 40 דק'. לאחר כ20 דק' הכדורים מתחילים לתפוח ולהזהיב.

Print Page - להדפסת פוסט זה בלבד, יש להכנס לפוסט לפני ההדפסה