20 ספטמבר, 2018

ג׳חנון עם חמאה מזוקקת

לפעמים קשה לי לעמוד בפני האתגר. ואחר כך אפשר רק להצטער. בורקס טורקי בהמשך.
אז קודם כל צריך לזקק חמאה. אני בחרתי בדרך הקלה (הלא כל כך אלגנטית ולא הכי מדויקת). חיממתי חמאה במיקרו עד שנמסה, הסרתי הקצף בזהירות ומזגתי את החמאה ללא מוצקי החלב שבתחתית, דרך מסננת מרופדת במגבת נייר.
המתכון לג׳חנון לקחתי מכאן.

לבצק הג׳חנון
1/2 קג קמח
1/4 כוס סוכר
1/2 כף מלח
1/2 כף סילאן מומסת ב1/2 1 כוסות מים פושרים

לשים הכל במקסר עם וו לישה, לקבלת בצק גמיש. לשים עוד קצת בכדי לפתח הגלוטן. מכסים בשמן ועוטפים בנילון נצמד. מניחים לשעה שעתיים. מחלקים ל8 כדורים מכסים בשמן ובנילון ונותנים לבצק לנוח עוד חצי שעה שעה.
200 גרם (לפני הזיקוק) חמאה מזוקקת
פותחים כל כדור לעלה דק על משטח משומן. מכסים בחמאה בנדיבות מקפלים ל3 לאורך קיפול מעטפה ומגלגלים.
מרפדים סיר ג׳חנון בנייר אפיה מניחים 2 פרוסות חלה על התחתית, לספיגת עודפי חמאה ומניעת חריכה. מסדרים בשכבות של שתי וערב. מקררים כמה שעות לפני אפיה.
מניחים מעל לג׳חנון נייר אפיה וביצים שטופות. אופים כל הלילה בחום של 130 מע׳

אין תגובות: