11 אפריל, 2019

פילה עוף ברוטב חמאת בוטנים וקוקוס

פילה  עוף ברוטב חמאת בוטנים וקרם קוקוס (לא מפחית, מאבקה), בסגנון ״אינדונזי״, לפחות ככה אני רוצה לחשוב. אפשר חם עם אורז, אפשר פושר עם אטריות שעועית, אפשר קר עם סלט חסה. תוספת של גרדת לימון או ליים בעונה, הופכת הרוטב לקליל ומרענן. כמה עלי נענע בסלט וזו מנת חלבונים מושלמת לקיץ.

פילה עוף בחמאת בוטנים
מגש פילה עוף חתוך לרצועות*
2 - 3 כפות סוכר קוקוס
2 כפות גדושות חמאת בוטנים
כ2 כפות רוטב סויה
מקמחים את העוף. מקפיצים כל פעם חלק בווק, עד שמשחים. כשהכל שחום מחזירים לווק מחממים, מפזרים מעל סוכר קוקוס, מקפיצים מעט. מוסיפים חמאת בוטנים, ומקפיצים ולסייום מוסיפים את רוטב הסויה. מכבים האש, מכסים עם מכסה ונותנים לזה לפחות 10 דק לספוג טעמים. טועמים מוסיפים משהו מהמרכיבים אם צריך... מגישים לשולחן חם / פושר / צונן לפי התוספת, חם עם אורז, אפשר פושר עם אטריות שעועית, אפשר קר עם סלט חסה.

*אפשר גם פרגיות

לרוטב בוטנים קוקוס
1/3 כוס של קרם קוקוס מאבקת קרם קוקוס ומים (או מה שרגילים...)
1/3 כוס חמאת בוטנים
2 כפות סוכר קוקוס
2 כפות רוטב סויה
גרידת ליים / לימון
כפית מיץ לימון
פלפל צ׳ילי (לבחירה)
מאחדים לרוטב עם בלנדר מוט


תגובה 1:

Unknown אמר/ה...

מה זה אבקת קרם קוקוס?מאיפה קונים