את טארט הפירות הזה הכנתי ליום ההולדת של ניקי. ההחלטה להכין טארט פירות היתה בעקבות התגלותם של פירות הקארמבולה הבשלים על העץ שבחצר. הייתי בטוחה שכל הפרחים נשרו באחת מהסופות המזרחיות שתקפו אותנו בחודש מאי.
הבצק שבתמונה הוא בצק פריך לטארט עם קמח תירס ומתאים יותר לקרוסטטה עם ריבה או פירות יער (יגיע בהמשך).
בצק פריך, בצק (המתאים יותר) לטארט פירות: 200 גר' קמח עוגיות של שטיבל (עדיף, אבל אפשר גם קמח רגיל) 1/2 כפית א.אפיה 80 גר' סוכר 120גר' חמאה קרה במעבד מזון, לקבלת פירורים (בפולסים קצרים) מוסיפים 2 ביצים ותמצית וניל בפולסים קצרים, לקבלת כדור.
משטחים ומכניסים לנילון למקרר 1 - 12 שעות. מחמים תנור ל190 מע' מוציאים ומחכים כמה דקות. משטחים עם מערוך, בין שתי שכבות של נילון ניצמד. מכניסים לתבנית, דוקרים עם מזלג, ומורידים קצוות. אופים אפיה עיוורת, כ20-25 דק', עד שמשחים.
אפשר גם בתבניות קטנות, לקרוץ עיגולים ולאפות בתבניות מאפין או תבניות טארט קטנות.
בצק פריך, בצק (המתאים יותר) לטארט פירות: 200 גר' קמח עוגיות של שטיבל (עדיף, אבל אפשר גם קמח רגיל) 1/2 כפית א.אפיה 80 גר' סוכר 120גר' חמאה קרה במעבד מזון, לקבלת פירורים (בפולסים קצרים) מוסיפים 2 ביצים ותמצית וניל בפולסים קצרים, לקבלת כדור.
משטחים ומכניסים לנילון למקרר 1 - 12 שעות. מחמים תנור ל190 מע' מוציאים ומחכים כמה דקות. משטחים עם מערוך, בין שתי שכבות של נילון ניצמד. מכניסים לתבנית, דוקרים עם מזלג, ומורידים קצוות. אופים אפיה עיוורת, כ20-25 דק', עד שמשחים.
אפשר גם בתבניות קטנות, לקרוץ עיגולים ולאפות בתבניות מאפין או תבניות טארט קטנות.
קרם פטיסייר:
1/2 ליטר חלב
40 גרם קורנפלור (5 כפות)
4 חלמונים
1 מקל וניל, חצוי לאורכו ומגורען
100 גרם סוכר
בקערה ממיסים את הקמח/קורנפלור במעט חלב. מוסיפים חלמונים ומערבבים במטרפה.
בסיר בעל תחתית עבה מביאים את יתרת החלב עם מקל וניל וסוכר לרתיחה. מכבים את הלהבה ומערבבים בהדרגה, לתוך תערובת הקורנפלור, להשוואת טמפרטורות.
מחזירים לכיריים ומסמיכים תוך כדי בחישה. מצננים. מכסים בניילון נצמד כדי שלא יווצר קרום.
מוציאים את מקל הווניל רק לפני השימוש בקרם.
על העוגה שמתי אפרסקים צהובים שקילפתי אחרי חליטה, שווה!
את הפירות מורחים בסיום עם ריבה מדוללת או נאפז' (מפור שף או ספייסז)
1/2 ליטר חלב
40 גרם קורנפלור (5 כפות)
4 חלמונים
1 מקל וניל, חצוי לאורכו ומגורען
100 גרם סוכר
בקערה ממיסים את הקמח/קורנפלור במעט חלב. מוסיפים חלמונים ומערבבים במטרפה.
בסיר בעל תחתית עבה מביאים את יתרת החלב עם מקל וניל וסוכר לרתיחה. מכבים את הלהבה ומערבבים בהדרגה, לתוך תערובת הקורנפלור, להשוואת טמפרטורות.
מחזירים לכיריים ומסמיכים תוך כדי בחישה. מצננים. מכסים בניילון נצמד כדי שלא יווצר קרום.
מוציאים את מקל הווניל רק לפני השימוש בקרם.
על העוגה שמתי אפרסקים צהובים שקילפתי אחרי חליטה, שווה!
את הפירות מורחים בסיום עם ריבה מדוללת או נאפז' (מפור שף או ספייסז)
2 תגובות:
יושבת פה לבד בבית (האיש לקח את האפרוח לסרט) ופשוט עוברת מתכון מתכון אצלך בבלוג ונהנית כל כך.
לא נעים לי להגיע על כל המתכונים, אבל זה פשוט שבה את ליבי
איזה יופי של טארט
פשוט מדהים!!
שאפו.
המתכונים שלך פשוט מדהימים! הכנתי את העוגת לחם בננה לאסיפת הורים בביה"ס של הקטן ולפי דעתי היה ממש מוצלח. אני מקווה שהטארט הוא לא בחירה שאפתנית מדי בשבילי, אבל הוא פשוט נראה כל כך טעים שאני חייבת לנסות..
הוסף רשומת תגובה