כבר עשינו פעם כדורי אורז, סופלי, ארנצ'יני. הם יצאו טעימים אבל לא מספיק והשאירו הרבה לכלוך מאחוריהם. בפעם הקודמת, גם לא העזנו לטגן, הפעם לכבוד השבועות לא ויתרנו. לטיגון השתמשנו בשמן אורז. גם מתאים, גם לא מסריח. פעם מישהו אמר לי שגם יחסית בריא. כל המשפחה התגייסה למשימה. יצא שווה. גם נהנינו.
כדורי אורז
3 כוסות שאריות אורז מבושל
1/3 כוס שמנת לבישול 10%
300 גרם (חבילה) מוצרלה מגורדת, גד
2 כפות אבקת מרק פטריות (מתביישת, אבל כדאי) או
פטריות מיובשות מושרות במים וקצוצות
מלח
2 ביצים
פירורי לחם (גריסיני)
שמן אורז לטיגון עמוק
מחמים את האורז עם השמנת, לדרגת פושר (במיקרו). מערבבים עם המוצרלה בידיים תוך עיסוי ולישה מוסיפים מלח ואבקת מרק פטריות, טועמים ומתקנים תיבול.
יוצרים מהעיסה, כדורים בגודל כדור פינג פונג או קצת פחות. טובלים בביצה ומכסים בפירורי לחם. מטגנים עד להשחמה בשמן אורז חם. מוציאים עם כף מחוררת, למגבת נייר וסופגים את שאריות השמן.
מגישים עם רוטב עגבניות או עם סלסלת עגבניות:
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנטנות מתובלות במלח ומעט חומץ.
3 כוסות שאריות אורז מבושל
1/3 כוס שמנת לבישול 10%
300 גרם (חבילה) מוצרלה מגורדת, גד
2 כפות אבקת מרק פטריות (מתביישת, אבל כדאי) או
פטריות מיובשות מושרות במים וקצוצות
מלח
2 ביצים
פירורי לחם (גריסיני)
שמן אורז לטיגון עמוק
מחמים את האורז עם השמנת, לדרגת פושר (במיקרו). מערבבים עם המוצרלה בידיים תוך עיסוי ולישה מוסיפים מלח ואבקת מרק פטריות, טועמים ומתקנים תיבול.
יוצרים מהעיסה, כדורים בגודל כדור פינג פונג או קצת פחות. טובלים בביצה ומכסים בפירורי לחם. מטגנים עד להשחמה בשמן אורז חם. מוציאים עם כף מחוררת, למגבת נייר וסופגים את שאריות השמן.
מגישים עם רוטב עגבניות או עם סלסלת עגבניות:
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנטנות מתובלות במלח ומעט חומץ.
Print Page - להדפסת פוסט זה בלבד, יש להכנס לפוסט לפני ההדפסה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה