30 נובמבר, 2011

בינגו!



בפעם השלישית זה הצליח. שני משלוחים נאפו ונאכלו, הטעם היה משגע, אבל המראה לא. בפעם השלישית סוף, סוף הצלחתי. המתכון המקורי מכאן, עבר שיפצור והתאמה.(התובנות בגוף המתכון). החותמת בעיצוב אישי הוזמנה מכאן, כי ממש הייתי חייבת אחת כזו מקורית.


ביסקוויט פרמזן "תוצרת בית", Sablés au parmesan, Parmesan Shortbread
בסקוויטים טעימים, פשוטים להכנה, מרשימים ביותר, משאירים טעם של עוד בקרוב יוגשו עם מרק אפונה מעושן.
90 גרם גבינת פרמזן (רצוי אמיתי) מגורדת
100 גרם קמח
75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1/4 כפית מלח גדושה
1 כף אורנו ואו טימין טריים קצוצים (לא חובה)
1 כף חלב
שמים את כל המרכיבים פרט לחלב במעבד מזון. מעבדים בפולסים קצרים לקבלת בצק "חולי". מוסיפים את כף החלב ומעבדים עיבוד קצר. מוציאים למשטח עבודה מקומח ומאגדים את הפירורים לבצק.
בשלב זה מי שאינו רוצה להתעסק בקריצות  צורות ואו בהחתמת חותמות, יכול לגלול את הבצק לגליל ולפרוס פרוסות בעובי 2 – 3 מ"מ. לחילופין, המהדרין ירדדו את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ יקמחו מעט ממעל ויטביעו חותמת מקומחת. לאחר הטבעת החותמת קורצים עיגול מסביב. מניחים על מגש מכוסה בנייר אפייה כשהכיתוב כלפי מטה! שולחים למקרר ל20 – 30 דקות. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מע' כ10 - 15 דק'. הביסקוויטים אמורים להזהיב קלות.

בסקוויט חמאה Shortbread
עוגיות החמאה הכי פשוטות והכי טעימות שאכלתי מזה זמן רב
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
55 גרם אבקת סוכר
180 גרם קמח
1 כף חלב
אבקת סוכר לפיזור מלמעלה
שמים את כל המרכיבים פרט לחלב במעבד מזון. מעבדים בפולסים קצרים לקבלת בצק "חולי". מוסיפים את כף החלב ומעבדים עיבוד קצר. מוציאים למשטח עבודה מקומח ומאגדים את הפירורים לבצק.
בשלב זה מי שאינו רוצה להתעסק בקריצות  צורות ואו בהחתמת חותמות, יכול לגלול את הבצק לגליל ולפרוס פרוסות בעובי 5 מ"מ. לחילופין, המהדרין ירדדו את הבצק לעלה בעובי 5 מ"מ יקמחו מעט ממעל ויטביעו חותמת מקומחת. לאחר הטבעת החותמת קורצים עיגול מסביב. מניחים על מגש מכוסה בנייר אפייה כשהכיתוב כלפי מטה! שולחים למקרר ל20 – 30 דקות. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מע' כ10 - 15 דק'. הביסקוויטים אמורים להזהיב קלות.

6 תגובות:

שירי אמר/ה...

זה פשוט מקסים
נראה כל כך טעים ועוד עם החותמת
את הולכת ליצור טרנד של חותמות:)

nt אמר/ה...

תודה, אכן טעים בטעם של עוד.
אני ממש הייתי חייבת חותמת, אני משערת שיהיו עוד כמה פריקים כמוני.
חשוב לציין שאם עושים עוגיות עם חותמת, חייבים להפוך את הביסקוויט, במקרה של אלה מהפרמזן ולאפות עם החותמת לכיוון התבנית. פעמיים כשלתי בדרך עד שצץ לי הרעיון לאפות הפוך. בעוגיות רגילות אגב זה לא קורה.
אפשר להשיג חותמת באנגלית בחו"ל וגם בכמה אתרים בארץ. כמו כאן: http://www.chefgadget.co.il/item.php?&ItemId=164

Michal אמר/ה...

מהמם! אני גם רוצה חותמת!
תגידי, אפשר אימייל שלך? משום מה, ממש קשה לי לפרסם תגובות כאן. פעם זה מצליח ופעם לא. היו תגובות שלא שלחתי מרוב ייאוש!

nt אמר/ה...

המייל שלי מופיע תחת צור קשר בצד הדף ובתחתית.
על כל מקרה שלא יהיה:
nuntal66@gmail.com

אנונימי אמר/ה...

איזהרעיון גדולללל!איזה סוג חותמת זה יש שם הרבה!?

nt אמר/ה...

חותמת גומי עם ידית עץ. שלחתי סקיצה והזמנתי דרך הטלפון.