11 ינואר, 2013

טורטליני בטטה / דלעת

פשוט, פשוט וטעים. קצת עבודה, אבל שווה כל ביס ואת התואר הכל כך קלישאתי "אוכל מנחם". עומד בכבוד לצד הפירה, בלינצ'ס תפוחי אדמה וכיסונים.

טורטליני טרי במילוי בטטה ומסקרפונה ברוטב חמאה ומרווה
200 גרם קמח רגיל
200 גרם קמח פסטה
מעט מלח
4 ביצים
לשים לבצק גמיש, מוסיפים מעט מים במידת הצורך. עוטפים בנילון נצמד ומחכים כחצי שעה.
3 בטטות בינוניות
150 גרם מסקרפונה
מלח, פלפל לבן
מבשלים את הבטטות במיקרו בקליפתן. מועכים את תוכן הבטטה ומערבבים עם המסקרפונה.
מרדדים את הבצק עד לשלב 6 (מתוך 9) במכונת הפסטה. מחלקים לרבועים 6/6 ס"מ וממלאים. מקפלים למשולש ומחברים קודקודים לצורת "כתר"
חמאה
מרווה טרייה
מלח
ממיסים חמאה עם מרווה ומוסיפים מים לפני שהחמאה מתחילה להשחים. מצמצמים מעט את המים.

2 תגובות:

שירי אמר/ה...

נראה מנחם משמח וטעים ביותר,
בסוף אאלץ לקנות מכונת פסטה...

הבאגט נראה מדויק ופריך ביותר!
עם כל אהבתי ללחמים הספיקה לי פעם אחת לנסות להכין באגט (של המלמן אפילו) כדי לראות שהלחם שנראה הכי קל ממש לא פשוט להכנה
מסוקרנת על המתכון:)

תודה רבה על המתכונים המשגעים!

nt אמר/ה...

הי שירי,
תודה על התגובות החמות. מכונות פסטה עם מנוע השקעה קטנה יחסית אם קונים אותה במקום לקנות פסטה טרייה ויקרה!
ישנם כמה עקרונות בהכנת לחם שאם דובקים בהם, זה מצליח.
בכל מקרה המתכון החדש דורש התפחות ממושכות אבל מעט עבודה.
נראה לי שזה יכול להצליח :)