02 מאי, 2014

פצצת אנרגייה טעימה



הכל התחיל מטעימה של פרוסה דקיקה של עוגה מסוג זה, בסיומו של יום עבודה מפרך (10 שעות על הרגליים). כשחזרתי הביתה הבנתי שאני חייבת עוד כמה "טעימות" כאלה. חיפשתי, חשבתי, אילתרתי...
מאחר והעוגה הוכנה ערב חג הפסח החלפתי את הקמח בעמילן טפיוקה.

עוגת פירות מיובשים
כמויות לתבנית אינגלישקייק אחת
3 ביצים
1/4  1/3 כוס סוכר
כפית משחת וניל
1/4  1/3 כוס קמח שקדים
1/4  1/3 כוס עמילן טפיוקה / קמח לחם
2 כוסות מלאות פירות יבשים ואגוזים קצוצים גס
צימוקים לבנים, חמוציות, משמשים, שזיפים, תאנים, מקדמיה, אגוז מלך
מחמים תנור ל170 מע'. מערבלים תוך הקצפה קלה את הביצים עם הסוכר והוניל. מוסיפים קמחים ולסיום את הפירות היבשים.
אופים כ35 דק' עד שמשחים ומתמצק.
מקררים ופורסים לפרוסת דקות.
אפשר גם לאפות לעוגיות ביסקוטי / קנטוצי

3 תגובות:

שירי אמר/ה...

ווהוו! פוסט חדש איך חיכיתי
תודה!

אנונימי אמר/ה...

מתי הפוסט הבא?

תמר אמר/ה...

נראה מצוין, ינוסה בהקדם