ניוקי צרפתי, הוא ניוקי מבצק רבוך. ניתן להכין מכל קמח ולגוון עם קמחים מיוחדים. לקמח ערמונים יש ארומה עשירה שמזכירה מעט סיידר תפוחים.
ניוקי ערמונים
380 גרם מים
120 גרם חמאה
3/4 כפית מלח
60 גרם קמח ערמונים
120 גרם קמח חיטה רגיל
1/3 כוס פרמזן מגורד (בערך ולא חובה)
4 ביצים גדולות
מחממים את המים החמאה והמלח בסיר, כאשר מתחילים לרתוח מכניסים את כל הקמח בבת אחת ומערבבים עד תוך חימום קל עד שהופך לבצק.
מעבירים למקסר עם וו גיטרה ומצננים תוך עירבול.
כשמתקרר מעט מוסיפים הביצים המקושקשות בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד ודביק.
מעבירים לשק זילוף עם פיה רחבה.
מרתיחים מי מלח. זולפים את הניוקי לסיר בכל פעם 1/3 מכמות הבצק ומבשלים כ5 דק. מסננים ומניחים על גבי מגש מרופד בנייר אפיה.
אפשר לאפות אפשר לטגן ואפשר לחמם בתוך רוטב.
רוטב פטריות מוקצף
חופן פטריות מיובשות פורציני ואו שמפניון250 מ״ל שמנת 38%
30 גרם חמאה
אבקת לציטין (לקבלת קצף, לא חובה)
משרים הפטריות כמה שעות ב1/3 כוס מים רותחים. מחמים בסיר הפטריות, מי ההשריה, שמנת וחמאה. כשמתחיל לרתוח טוחנים הכל יחד בבלנדר מוט. מבשלים כמה דק׳ ברתיחה עדינה. מוסיפים לציטין (כ 2כות של גרגרי לציטין שטחנתי, בגלל מחסור באבקה). לפני ההגשה טוחנים בבלנדר מוט עד שמתקבל הקצף הרצוי.
4 תגובות:
"רבוך" ולא "רבוח"
תודה :|
היכן ניתן להשיג קמח ערמונים בארץ? תודה
בוקר טוב
ראיתי בכמה חנויות, שווה להתקשר ולבדוק בכל החנויות המתמחות באפיה. נדמה לי שאפילו בסניף של טיב טעם ראשלצ, ראיתי לא מזמן. את שלי הבאתי מארופה. שם יש כמעט בכל סופר.
הוסף רשומת תגובה