19 ספטמבר, 2009

חלות עגולות לחג



חלה מתוקה לשבת
חומרים ל-2 חלות:
1 קילו קמח רגיל (שטיבל 1)
1 כף גדושה שמרים יבשים 13 גרם
3/4 כוס סוכר
660 מ"ל מים פושרים
1/4 כוס שמן
1 כף מלח
ביצה טרופה לזיגוג
שומשום ואו פרג לא טחון לקישוט (לא חובה)
שמים קמח בקערת לישה ומערבבים לתוכו את השמרים הסוכר והמלח. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 7-10 דקות במהירות בינונית עד לבצק חלק וגמיש, מוסיפים קמח במידת הצורך. זהירות לא להגזים, הבצק צריך להיות רך. מקפלים לכדור ומניחים בקערה מכוסה, לתפיחה עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, כל חלק מגלגלים ל-3 רצועות וקולעים לצמה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה מברישים בביצה ומתפיחים. מחמים תנור ל150 מעלות, לפחות חצי שעה לפני האפיה. כשמתחילים לאפות מעלים את הטמפרטורה ל220 מעלות.
מברישים בביצה שוב, מפזרים שומשום או פרג לקישוט מכניסים לתנור ואופים בחום של 220 מעלות למשך 35 דקות עד להזהבה (גם בתחתית). אני מעדיפה להתחיל את האפיה במצב טורבו למשך 10 הדקות הראשונות. מוציאים מהתנור ומצננים על גבי רשת.

תגובה 1:

עיצוב לוגו אמר/ה...

העוגות האלה נראות פשוט נפלאות, מזכיר לי נשכחות כשעוד הייתי גרה באנגליה בתקופת הלימודים. תודה רבה, מעורר תאבון.