19 ספטמבר, 2009

חלות עגולות לחג



חלה מתוקה לשבת
חומרים ל-2 חלות:
1 קילו קמח רגיל (שטיבל 1)
1 כף גדושה שמרים יבשים 13 גרם
100 גרם סוכר
660 מ"ל מים פושרים
1/4 כוס שמן
17 גרם מלח
ביצה טרופה לזיגוג
שומשום ואו פרג לא טחון לקישוט (לא חובה)
שמים קמח בקערת לישה ומערבבים לתוכו את השמרים הסוכר והמלח. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 7-10 דקות במהירות בינונית עד לבצק חלק וגמיש, מוסיפים קמח במידת הצורך. זהירות לא להגזים, הבצק צריך להיות רך. מקפלים לכדור ומניחים בקערה מכוסה, לתפיחה עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, כל חלק מגלגלים ל-3 רצועות וקולעים לצמה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה מברישים בביצה ומתפיחים. מחמים תנור ל180 מעלות, כרבע שעה לפני האפיה. 
מברישים בביצה שוב, מפזרים שומשום או פרג לקישוט מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות למשך 35 דקות עד להזהבה (גם בתחתית). אני מעדיפה להתחיל את האפיה במצב טורבו למשך 10 הדקות הראשונות. מוציאים מהתנור ומצננים על גבי רשת.

תגובה 1:

עיצוב לוגו אמר/ה...

העוגות האלה נראות פשוט נפלאות, מזכיר לי נשכחות כשעוד הייתי גרה באנגליה בתקופת הלימודים. תודה רבה, מעורר תאבון.