09 פברואר, 2010

נשתוק מעט ביחד

כשהפה גדוש רפרפת (פודינג, טירמיסו, בלועזית), נניח לעברית למלא אותנו בשתיקה. נדמים הrssים, נרפה מהchatים, נניח לsmsים, ונשתוק מעט ביחד.
כי דווקא בדממה, הרפרפת נשמעת טוב יותר.





טירמיסו מקוצר
מקוצר, כי אין לי אמונה, אני אף פעם לא יודעת עד כמה הביצה באמת טרייה וחופשייה.
טירמיסו, כי נשארו לי עוגות מיץ תפוזים מעוגת החתונה, שהכנתי לבתה של חברה קרובה. וכבר מזמן רציתי טירמיסו עם בסיס של עוגה.
רבע עוגת ספוג/לייקח או חבילת בישקוטים איכותיים
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 מ"ל שמנת להקצפה
3 כפות סוכר
3 כוסות אספרסו קצר
3 כפות ברנדי 777 (מצחיק? (זה מה שאני אוהבת וכל אחד...))
אבקת קקאו
שברים של פולי קקאו(?)
מרפדים תבנית חגיגית ויפה בשכבה של כ3 – 4 ס"מ עוגה. מוזגים מעל, בעזרת כף, אספרסו מהול באלכוהול. כאשר משתמשים בבישקוטים, טובלים אותם באספרסו ארוך עם ברנדי, טבילה קצרה ומהירה משני הצדדים ומניחים בתבנית .
מקציפים את השמנת לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים לערבל לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים אספרסו וסוכר, טועמים ומתקנים תיבול.
מכסים את העוגה בשכבה אחידה, עד כמה שאפשר, של הקצפת ומקשטים באבקת קקאו ושברי פולי קקאו.
אפשר להוסיף מעל העוגה או הבישקוטים זרזיף של בלסמי מרוכז/מצומצם בטעם פירות יער או תפוזים


Print Page - להדפסת פוסט זה בלבד, יש להכנס לפוסט לפני ההדפסה

תגובה 1:

טעמים במטבח רחוק אמר/ה...

הכי טעים לשתוק ביחד כשהפה מלא בטירמיסו משובח.