31 ינואר, 2012

שני ימי הולדת ומרתון אחד

הכל התחיל מרכישה של פילה סלמון לארוחת צהרים מחופפת. סלמון אפוי עם אורז יפני וקצת ירקות. תוך כדי עמידה בתור נצפה מוסר ים טרי שאי אפשר לעמוד בפניו. אחר כך גם נדחפה לתמונה שקית דיו של דיונונים ומכאן התגלגלה הארוחה... כשימי ההולדת והמרתון הם רק התירוץ.



אגסים מבושלים בחומץ
8 אגסים בינוניים קלופים
½ כוס חומץ יין לבן
¼ כוס חומץ בלסמי משובח
1 כוס סוכר
1 כפית גרגרי פלפל שחור
1 מקל קינמון שבור
2 עלי דפנה
4 גרגרי פלפל אנגלי
מרתיחים את כל המרכיבים בסיר. מוסיפים את האגסים ומבשלים עם מכסה כ 20 דק', עד שהאגסים מתרככים. מדי פעם מסובבים את האגסים בתוך הנוזלים.
קציפת רוקפור
מיכל שמנת להקצפה
90 גרם רוקפור
ממיסים את הרוקפור בשמנת. מבשלים בסיר על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב. מאכסנים במקרר. 24 שעות אחרי מקציפים את קרם הרוקפור לקבלת מרקם אורירי.
הרכבה: מוזגגים כ2 כפות מהרוטב מניחים את האגסים ולצידם את קציפת הרוקפור. מעל זורים מעט ג'ינג'ר מגורד (אני הוספתי גם מעט מצמח האוסמנטוס המיובש ליצור רצף עם הקינוח)

מדלן פרמז'ן
3 ביצים
מעט סוכר
מעט מלח
60 גרם חלב
מקציפים במיקסר. מוסיפים ומערבבים ביד:
200 גרם קמח
1 כפית אבקת אפיה
200 גרם חמאה מומסת מצוננת
¼ כוס פרמז'ן
2 כפות רוטב פסטו
מערבבים את כל הנ"ל ביד בעדינות. מניחים במקרר ל30 דק'.
מחמים תנור ל180 מע'. יוצקים בעזרת כף לתבניות מדלן או תבניות מאפינס קטנים. אופים כ15 דק' עד לתפיחה והזהבה.


פסטה שחורה ברוטב מוסר ים ופסטו
פסטה שחורה
500 גרם קמח פסטה
5 ביצים
4 אריזות (8 גר') דיו דיונונים
מעט מלח
שמים בקערה את הקמח עם מעט מלח. יוצרים באר במרכז ושמים את הביצים והדיו. לשים היטב מוסיפים מים או קמח לפי הצורך. מתקבל בצק אחיד ונוקשה. מניחים מכוסה לחצי שעה. פותחים לצורה הרצויה.
רוטב מוסר ים בפסטו
מספיק ל6 עד  8 מנות.
6 פילטים ללא העור כל פילה מחולק ל3
½ כוס רוטב פסטו
מאדים בקערה המונחת בסלסילת אידוי, מעל מים רותחים. כ15 דק', עד שהפילה מבושל, רך ועדין עסיסי. מתקנים תיבול. בזמן שמבשלים את הפסטה, מפוררים את הדג לחתיכות גדולות ומחמים בסיר עם מעט שמנת.

כופתאות סולת
נפלאות למרק או כתוספת לבשר
½ ליטר חלב
1 כפית מלח
100 גרם סולת
3 כפות פרמזן
20 גרם חמאה
1 ביצה
מחממים את החלב והמלח בסיר, מוסיפים את הסולת לאט תוך בחישב. מבשלים תוך ערבוב עד להסמכה. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את החמאה, הפרמזן והביצה. כשמתקרר מגלגלים לכופתאות ומבשלים במים רותחים עד שצף.



150 מ"ל מים
50 גרם סוכר
2 כפיות חליטת אוסמנטוס
1 כף חמוציות
15 גר' ג'לטין מומס במעט מים רותחים
בסיר מרתיחים את הכל פרט לג'לטין והסוכר. אחרי מס' דקות מכבים את האש ומוסיפים את הג'לטין מעורבב עם הסוכר. מערבבים היטב ויוצקים לתבניות סיליקון. מקררים.

קריש קוקוס
200 מ"ל מים
80 גרם אבקת קרם קוקוס
50 גרם סוכר
15 גרם ג'לטין מומס במעט מים רותחים.
מחמים את כל המרכיבים פרט לג'לטין ולסוכר בסיר עד לרתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים ג'לטין מעורבב עם סוכר. מערבבים היטב ויוצקים לתבנית סיליקון. מקררים.

קריש דומדמניות
200 מ"ל מיץ דומדמניות
או ½ כוס דומדמניות קפואות + ¼ כוס סוכר + ¼ כוס מים
15 גרם ג'לטין מומס במעט מים חמים
מחמים את כל המרכיבים פרט לג'לטין ולסוכר בסיר עד לרתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים ג'לטין מעורבב עם סוכר. מערבבים היטב, יוצקים לתבנית  ומקררים. קורצים צורות בעזרת חותכני צורות.

גלידת פיסטוק
1 כוס פיסטוק קלוף לא קלוי
¾ כוס סוכר
2 כוסות חלב
4 חלמונים
½ כוס סוכר
1 מיכל שמנת 38%
טוחנים היטב את הפיסטוק ו1/4 כוס סוכר במעבד מזון. מרתיחים את החלב והפיסטוק בסיר. כשרותח מניחים בצד. מקציפים את החלמונים עם יתרת הסוכר. עושים השוואת טמפרטורות בין החלב לחלמונים, מחזירים לסיר ומבשלים עד להסמכה. מקררים מספר שעות במקרר. מוסיפים את השמנת ומעבירים למכונת גלידה.
לקישוט:
½ כוס פיסטוק שבור גס קלוי במחבת עם סוכר, חמאה, מייפל ומלח. 
"קן שערות קדאיף"
מערבבים שערות קדאיף עם חמאה מומסת מעט מלח ומעט סוכר. מסדרים בתבנית שקעים. מפזרים עוד מעט סוכר מלמעלה ואופים ב180 מע' כ15 דק'. לפני ההגשה יוצקים מעט סירופ סוכר (1 כוס סוכר עם ½ כוס מים ומעט לימון בסיום) על ה"קן".



5 תגובות:

שירי אמר/ה...

מדהימה!
את מתעלה על היצירתיות של עצמך:)

doron אמר/ה...

חייבים לרוץ מרתון?
דורון

nt אמר/ה...

בוקר טוב,
לשירי: תודה, בכל פעם שאני נכנסת למטבח, אני מרגישה שאני צריכה לאתגראת עצמי. אני מזהירה את כולם מראש, שמה שאכין לא נוסה בעבר ואני לא אחראית לתוצאות....
לדורון: בענין המרתון, אני רוצה להגיד ש - כן! אבל לצערי, אני אחרי עשרה מטרים נופחת את נשמתי...

עינת אמר/ה...

וואו! איזה כיף לחוגגים :-) וגם לך שיש לך פרטנרים להרפתקנות הזו.

סרטים לילדים אמר/ה...

וואו מתכון האגסים נשמע ממש טעים! אכין אותו עם איזה רוטב שוקולד מריר וזה יצא נפלא, אני בטוחה. תודה!