30 ספטמבר, 2009

בציר עם שחר

שלבים בהכנת יין (1)
בציר הענבים לא נועד ליפי הנפש... השכמנו קום ויצאנו לגליל בשעה שלוש לפנות בוקר, בכדי להגיע לכרם עם הזריחה. רומנטי ומרגש. בכרם, לצד הפועלות ואחרי קפה קטן עם הל, התחלנו לבצור בקצב את ענבי הקברנה סובניון. צבע הענבים גורם ללב לפעום במקצבים חדשים. והטעם, טעם של פעם: מתוק ועסיסי. קשה להאמין, שמענבים כל כך זעירים אפשר להפיק טעמים כל כך מרגשים.
בשעה תשע בבוקר כבר היינו בדרכינו חזרה, אחרי שהספקנו גם למסוק זיתים שחורים וירוקים. עד לחצות היום, כבר נמחצו הענבים בתהליך ה"crushing" והעברו למיכלים לתסיסה ראשונה.




אין תגובות: