16 פברואר, 2010

רגעים קטנים של חסד מתוק

יד ביד בלונדון, שנינו ביחד וכל אחד לחוד. צועדים ברחובות הצוננים, מביטים בשמים הבהירים ובוהים בחלונות הראווה והשווקים.
שבת בבוקר, אביב באמצע החורף - נוסעים לחוף הים. יושבים על כסאות מתקפלים, מקלפים תפוח ופורסים. מדשדשים בחול החמים, צופים במי הים המתגלגלים בגלים קטנים ועדינים משאירים אחריהם שובל של תחרה לבנבנה.
לצד הדרך, שני ילדים משתובבים עם כלבי גולדן רטריבר עליזים וקופצניים. רגעים קטנים של חסד מתוק, חשבתי לעצמי.
כשהייתי קטנה, אהבתי ללכת לחנות ה"פופ שופ" שם קניתי כרטיסי ברכה עם הולי הובי וחברתה סטרוברי שורט קייק. מאז כבר שנים אני חולמת על טעמה המתוק של עוגת הסטרוברי שורט קייק. תותים עם קצפת המתחברים לתמונה ורדרדה.
האם זהו האושר האמיתי או שכך למדו אותנו הספרים, הסרטים, החיים?



עוגת תותים - סטרוברי שורט קייק - strawberry shortcake
כי עם תותים, קצפת ועוגה אוורירית קשה לטעות. זוהי גרסה אישית אותה רקחתי על בסיס תמונות רבות ומגוונות של עוגות סטרוברי שורט קייק, שראיתי ודמיינתי לאורך השנים.
עוגת לייקח תפוזים (בתבנית מלבנית !)
כ 30 תותים יפים
סוכר
500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
להרכבת העוגה
פורסים כ 20 תותים ל4 פרוסות לאורך.
10 תותים, מועכים במעבד מזון עם 2 כפות סוכר לקבלת מחית תותים דלילה.
מקציפים את הקצפת עם 4 כפות סוכר, לקבלת קצפת יציבה.
חותכים מהעוגה מלבן צר וארוך. אם יש פורמה מלבנית, חותכים לפי מידת הפורמה. מחלקים את העוגה לשתי שכבות. מניחים שכבת עוגה על תחתית המגש. מספיגים את העוגה, בעזרת כף, במחית התותים. מכסים בחצי מכמות הקצפת ומרפדים בפרוסות תותים. לשכבה זו השתמשתי בפרוסות הפנימיות של התות, את החיצוניות השארתי לקישוט העוגה מלמעלה.
מכסים בפרוסת העוגה השניה. מכסים ביתרת הקצפת. מרססים מעט ממחית התותים ומכסים בשכבה של פרוסות תותים.


מהשאריות הכנתי מוס תותים
פיסות עוגת לייקח
קצפת
מחית תותים
פרוסות תותים
מפוררים את עוגת הליקח לפירורים גסים כ 1 – 2 ס"מ ומניחים בתחתית קערה או כוסות הגשה. מקשטים מסביב עם פרוסות תותים. מערבבים מחצית מהקצפת עם מחית התותים, ומניחים על העוגה. מסיימים בשכבה של קצפת ומקשטים בתות קטן.

Print Page - להדפסת פוסט זה בלבד, יש להכנס לפוסט לפני ההדפסה

3 תגובות:

Roniti אמר/ה...

פשוט רטרו נפלא וטעים!
אהבתי

אנונימי אמר/ה...

היי ובוקר נהדר...

הכנתי את העוגה [אצלנו זה ניקרא "פרזייה מהמילה פראז=תות]כמובן שטעים...ותודה, לא העזתי להכין אותה.וההסבר הפשוט שלך גרם לי ל...
התמונה לא הכי הכי אבל היא תעלה בפורום בו אני פעילה[המטבח של איה]

אז תודה מבני הבית וממני כמובן]]]]

שונטי

nt אמר/ה...

בוקר אור,
תודה, כל כך שמחה שמצא חן בעיניכן. הטעם הוא העיקר בעוגה זו ואין כמו ניחוח צרפתי להפיח רוח חדשה בעוגה.