05 אפריל, 2010

כשרים לפסח


בכל הנוגע לעוגות ועוגיות כשרות לפסח, שמרתי עדין על חיך ילדותי. אני לא אוהבת עוגות אגוזים, עתירות חלבונים וגם לא קוקוס. לכן החלטתי להתאים את עוגות השוקולד לפסח. בחרתי במתכון הרגיל לבראוניז, עתיר שומן ושוקולד עם מעט קמח. בעצם כל מתכון עשיר בשוקולד ובחמאה יכול בקלות להפוך להיות כשר לפסח. כאשר אחוז הקמח כל כך מינורי, אין זו בעיה להחליף אותו בקמח מצה. הבראוניז לא שורדים אצלנו יותר מיממה.

180 גרם שוקולד מריר
180 גרם חמאה
3  6  ביצים
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
70 גרם אבקת קקאו (חצי כוס)
100 גרם קמח מצה (שני שליש כוס)
70 גרם (חצי כוס) קורנפלור


מחממים תנור ל-180 מעלות.
ממיסים או במקרו שוקולד מריר וחמאה. מניחים לתערובת להתקרר מעט.
מקציפים ביצים וסוכר במיקסר לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד המומס ומערבלים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.מוסיפים קקאו וקמח ומערבלים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים לתבנית אפיה (25 / 35 ס"מ)מרופדת בנייר אפיה. אופים 35-40 דקות. העוגה בסיום האפייה תהייה רכה אך יציבה. מצננים, מחלקים לריבועים ושומרים בכלי אטום.

Print Page - להדפסת פוסט זה בלבד, יש להכנס לפוסט לפני ההדפסה

אין תגובות: