23 אפריל, 2010

פולחן יום העצמאות

כבכל שנה, גם השנה, חשבתי שלא הכנתי מספיק מזון, שלא גיוונתי די. גם השנה כבכל שנה, סיימתי את יום העצמאות בהצהרה: לא עוד, או בשר או אוכל. ואפשר גם רק בשר מסוג אחד, זה העולה הראשון על המנגל, הוא בדרך כלל, זה היחיד שיאכל. כל יתר המזונות ידחסו, כי לא נעים וכי לא זורקים אוכל.
אחרי דיון קצר, המשפחה קבעה פה אחד: המבורגר בלחמניות תוצרת בית.

לחמניות המבורגר
כ14 לחמניות. המתכון מקורס אפיית לחם שעשיתי ב"אסטלה". אני אפיתי ברינג (טבעות אפיה) 12 ס"מ, אבל אפשר גם בלי. היתרון ברינג, הוא גובה הלחמניה, הלחמנייה תתפח יותר לגובה מאשר לרוחב. לחמניה שתתפח ללא רינג תצא מעט יותר שטוחה. את טבעות האפייה, כמו גם מגשים מכוסי סיליקון, תבניות מיוחדות לבגטים, תבנית פולמן (קסטן) ועוד, קניתי אצל היצרן, "יעיש" בבת ים.
1 ק"ג קמח לחם, שטיבל 2
600 גרם מים קרים
30 גרם שמרים טריים
60 גרם סוכר
30 גרם חמאה רכה, בטמפ' החדר
10 גרם משפר אפיה
16 גרם מלח
בקערת המיקסר, מפוררים ומערבבים קלות את השמרים במים. מוסיפים את יתר המרכיבים ולשים עם וו לישה, 3 דקות במהירות נמוכה ו7 – 10 דקות במהירות גבוהה. מכסים בניילון ומניחים להתפחה, כשעה וחצי.
מורחים את הרינגים במעט חמאה.
מחלקים ל14 לחמניות במשקל 120 גרם. ומניחים לכדורים לתפוח כ 15 דקות. מעצבים ללחמנייה תוך כדרור ודחיסה. עד שמתקבלת לחמנייה עגולה עם "פופיק" בתחתית. מניחים ברינג על גבי מגש מכוסה בנייר אפיה.
מחמים תנור ל220 מעלות. מניחים ללחמניות לתפוח מכוסות בניילון, כ40 – 60 דק', עד שהכפילו את נפחן.
מורחים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים שומשום, מכניסים לתנור, מורידים את החום ל200 מעלות ואופים כ20 דקות, עד שהלחמניות משחימות.


המבורגר
הפעם לכבוד החג, החלטתי להכין המבורגר חגיגי במיוחד, רק מנתחים משובחים. אני שילבתי את כל השלושה הנזכרים מטה, מהחלקים הפחות שומנים של האינטרקוט והסינטה. אצל "זלמן" טחנו לי את הבשר גס, כך שהבשר נראה כאילו נקצץ ביד.
2 ק"ג בשר טחון סינטה ואו פילה ואו אנטריקוט קצוץ גס!
פטרוזיליה
פלפל אנגלי טחון
קינמון
כמון
קרויה
זרעי כוסברה טחונים
מעט מלח
לשים יחד את הבשר, כמה שיותר, בכדי לעסות ולרכך. מוסיפים: 100 גרם חמאה רכה וממשיכים ללוש.
יוצרים קציצות במשקל הרצוי.
אנחנו בחרנו להכין על הפלאנצ'ה. המגע הראשון עם הפלאנצ'ה, אוטם את הקציצה ומאפשר לכל הנוזלים להשאר בפנים. ההמבורגר יותא רך ועסיסי.
Print Page - להדפסת פוסט זה בלבד, יש להכנס לפוסט לפני ההדפסה

10 תגובות:

שירי אמר/ה...

הגיע הזמן שאכין את הלחמניות המקסימות האילו..:)
האם זה יפגע קשות בטעם אם אחליף את החמאה בשמן לטובת הפרווה?

nt אמר/ה...

נראה לי אפשרי, אפילו שהחמאה משמשת גם כסוג של משפר תפיחה, משפר אפיה. אבל אפשר לנסות. אל תוותרי על משפר האפייה. לשטיבל יש משפר אפייה בכלל לא רע.

שירי אמר/ה...

לא ראיתי משפר אפייה בסופר? קיים?

nt אמר/ה...

באזור המוצרים לאפייה או ליד הקמחים ישנן קופסאות קטנות של משפר אפייה. ברשת מגה תמיד יש בשופרסל רק לפעמים.

אנונימי אמר/ה...

מה גודל התבנית שלך? איזה תנור יש לך?

nt אמר/ה...

תנור כ90 ס"מ מבחוץ ו80 סמ מבפנים.
התבנית כ60 על 40 ס"מ. מ"יעיש" בבת ים

אנונימי אמר/ה...

האם יש לך תנור ביתי או מקצועי ואיזה?
המאפים נראים מושלמים. הכל נראה כאן טוב.

nt אמר/ה...

תנור ביתי. לחמניות אלה נאפו בתנור הקודם, תנור משולב 90 ס"מ של חברת Brother. לצערי הם הפסיקו ליצר תנורים. היום אני אופה בתנור משולב 90 ס"מ של חברת Smeg.

אנונימי אמר/ה...

מה הפתרון שהלחמניה לא תדבק לרינג ?

nt אמר/ה...

מורחים את הרינג במעט חמאה. אפשר גם שמן. ואפשר גם בלי רינג.