03 מרץ, 2013

בייגלה מלחמניות פרעצל



שש לחמניות פרעצל מיותמות, שנותרו יומיים אחרי האפייה, הפכו לבייגלה אפוי בסגנון אמריקאי. בנסיון לחקות את המוצר האמריקאי עמוס חומרים משמרים, חומרי טעם וריח סינטטיים וקלוריות, הכל כך אהוב על ילדי, הפכתי את לחמניות הפרעצל לבייגלה.
הטעם לא דומה, כי לא השתמשתי בכל מיני אבקות מדמות טעמים. אבל טעים ומשובח.
קשה לעמוד בפיתוי. הדרך היחידה לרסן מעט את הזלילה היא העובדה שכל 12 פיסות שוות ערך קלורי של לחמניה.

בייגלה מלחמניות פרעצל
לחמניות פרעצל בנות יומיים שלושה
מלח
פרמזן מגורדת
שמן זית
כל לחמניה נחתכה לשניים וכל מחצית ל6 חלקים. הפיסות רוססו בשמן זית מכל הכיוונים מספר פעמים (לא התרסיס הקנוי אלא המיכל הרב פעמי). ממליחים במעט מלח גס ומפזרים מעל גבינת פרמזן מגורדת דק. מפזרים על פני תבנית מכוסה בנייר אפיה.
אופים בחום בינוני נמוך כ160 מע' עד שמתייבש, הופכים מדי כ8 דק'. בסיום אחרי כ20 דק' לערך, השארתי את הבייגלה בתנור שיתקרר, יתיבש ויתקשה לאיטו.

אין תגובות: