צריך לאכול עכשיו ומיד...
המתכון הבסיסי של רפי כהן מכאן עם שינויים קלים.
330 גרם מים פושרים
150 גרם מחמצת (רק בשביל הטעם - לא חובה!)
500 גרם קמח רגיל
8 גרם שמרים יבשים
25 גרם סוכר
12 גרם מלח
שמן להברשה
ללוש במיקסר עם וו לישה כ15 דקות. להתפיח 40 דק להוריד נפח ולקפל. להתפיח ולקפל עוד פעמיים במרווחים של 20 דק'.
לכדרר לכדורים במשקל 150 גרם, להניח על מגש משומן, להבריש במעט שמן לכסות בניילון ולהכניס למקרר ל3 שעות.
לחמם תנור לחום מירבי עם אבן פיצה (ב2/3 הגובה) כשעה לפני.
להוציא האבן, לפזר עליה סולת, למתוח כל כדור מהמרכז, בזהירות עד לאורך 40 ס"מ. להניח על האבן כמה שנכנסים ולאפות כ8 - 10 דק. עד שמשחים. להוציא בזהירות להבריש בשמן, לפזר מעט מלח.
לאכול מיד
המתכון הבסיסי של רפי כהן מכאן עם שינויים קלים.
330 גרם מים פושרים
150 גרם מחמצת (רק בשביל הטעם - לא חובה!)
500 גרם קמח רגיל
8 גרם שמרים יבשים
25 גרם סוכר
12 גרם מלח
שמן להברשה
ללוש במיקסר עם וו לישה כ15 דקות. להתפיח 40 דק להוריד נפח ולקפל. להתפיח ולקפל עוד פעמיים במרווחים של 20 דק'.
לכדרר לכדורים במשקל 150 גרם, להניח על מגש משומן, להבריש במעט שמן לכסות בניילון ולהכניס למקרר ל3 שעות.
לחמם תנור לחום מירבי עם אבן פיצה (ב2/3 הגובה) כשעה לפני.
להוציא האבן, לפזר עליה סולת, למתוח כל כדור מהמרכז, בזהירות עד לאורך 40 ס"מ. להניח על האבן כמה שנכנסים ולאפות כ8 - 10 דק. עד שמשחים. להוציא בזהירות להבריש בשמן, לפזר מעט מלח.
לאכול מיד
4 תגובות:
נראה נהדר, ינוסה בקרוב!
מומלץ. מתכון בסיסי נהדר גם לפיצה.
איזה כיף! התגעגעתי:)
תודה! ינוסה בקרוב
נשמע טוב מאד! האם צריך להשתמש במחמצת מוזנת או כל מחמצת באשר היא, למשל מחמצת ששהתה שבוע במקרר? אשמח לתשובה.
הוסף רשומת תגובה