בעוגיות אלפחורס צריך לנהוג בעדינות ודייקנות. אחרת לא יהיו נימוכות מספיק.
אחרי מספר נסיונות וגיוון בממרחי המילוי התבייתנו על שניים. המקורי, ריבת חלב וציפוי קוקוס והחדשני, ממרח לוטוס.
ותגלית המאה - מילקשייק אלפחורס: חלב גלידת וניל עוגיות ואלפחורס במילוי ממרח לוטוס.
המתכון המקורי של רביבה עם עידכונים קלים. (אני משערת שהרגישים לגלוטן יכולים לוותר על הקמח לגמרי)
150 גרם קמח
350 גרם קורנפלור
1/2 כפית סודה לשתייה
2 כפיות אבקת אפיה
200 גרם חמאה רכה! בטמפ' החדר!
150 גרם סוכר דק
4 חלמונים
1 כפית ברנדי
ריבת חלב בטמפ' החדר וקוקוס
או
ממרח לוטוס בטמפ' החדר
מחממים תנור ל 〫140c.
מערבבים בקערה נפרדת את החומרים היבשים.
במקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר. מוסיפים ביצים וברנדי בהדרגה. מוסיפים חומרים יבשים ומערבבים בקלילות ובעדינות רק עד שמתאחד.
מרדדים בצק לעובי 3 - 5 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר הרצוי. אני קורצת בגודל של כ3.5 ס"מ.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים 13 - 15 דק' בהתאם לתנור. אני אופה בדיוק 14 דק'.
העוגיות מתיצבות אך עדין רכות למגע.
מקררים ממלאים ושומרים בכלי אטום.
תגובה 1:
מה עם המתכון הבא?
הוסף רשומת תגובה