14 אוקטובר, 2009

מאפה של קיבוץ גלויות


קלצונה משודרג המורכב מנאן (פיתה הודית) ממולא בצ'ילי מקסיקני, במטבוחה מרוקאית ואפוי בסיר פיתות תימני.
כשראיתי הבוקר תכנית בישול הודי, בה הכינו נאן, פיתה הודית, ממולאה בכל טוב, התחשק לי גם. אחרי מחקרים רבים וסיקור של כמה עשרות מתכונים לנאן, בחרתי בשילוב של מספר מתכונים. למילוי, נבחרו שאריות הצ'ילי, שכבר שמשו למילוי טורטיות ובטוסטר לחיץ הפכו להיות בוריטוס. ואת הכל אפיתי בסיר הפיתות המדהים, ששכב שנים בעליית הגג ללא דורש. חלק מהבצק הפך להיות פיתות מאד טעימות וחלקו מולא. המאפה הממולא הראשון יצא מצ'וקמק, השני נישרף, החמישה האחרונים יצאו טעימים ביותר.
המתכון לנאן:
3/4 כוס מי ברז
20 גרם שמרים טריים
2/3 כוס יוגורט
1 ביצה
4 כוסות קמח לחם
1 כוס קמח כפרי (נגמר לי הקמח לחם)
2 כפיות סוכר
1 כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה
3 כפות שמן
בקערת המקסר: מפוררים את השמרים במים מוסיפים יוגורט וביצה, מעל הקמח ומעליו כל השאר למעט השמן. מתחילים בערבול איטי עם וו לישה ומוסיפים את השמן. לשים כ 7 דק' לקבלת בצק רך, גמיש ומפותח. מתפיחים לפחות שעתיים. מחלקים ל8 כדורים. פותחים כל כדור לפיתה, מורחים בשמן זית ואופים בזהירות בסיר הפיתות. אפשר גם במחבת עם מכסה סגור.
אפשר לפתוח לפיתה דקה למרוח בשמן, למלא בצ'ילי ומטבוחה, לסגור כמו קלצונה ולאפות בזהירות... נישרף בקלות.


2 comments:

shiri אמר/ה...

פתאום בא לי לנסות להכין:)
אבל השאלה היא אם אין סיר פיתות האם אפשר לאפות בתנור- אולי על אבן?
ומה המילויים האפשריים לבצק?

תודה!!

עקרת בית אמר/ה...

בוקר טוב,
אפשר להכין גם על אבן. אחרי שתחממי את התנור לחום גבוה. קרבי את האבן לגריל. הנמיכי את החום ל220 מע'. הכניסי את הפיתות והעבירי למצב גריל. אני חושבת שזה יתן את אותה התוצאה.
כל מילוי: גבינה, בשר טחון מבושל, בשר מעושן, ירקות... רק להקפיד על מילוי יבש, ללא נוזלים.