08 ספטמבר, 2011

לחמניות, עוד לחמניות...

לחמניות, סתם לחמניות. ממהרת לרשום, כי אחר כך אני מתקשה לשחזר. לחמניות נחמדות פריכות, מתפצחות, מלאות בריאות. נעימות למראה, קלות להכנה. אחרי שמסיימים אחת, מתחשק עוד אחת.
לחמניות תירס כוסמין על בסיס מחמצת
המתכון מבוסס על מתכון זה. הלחמניות יצאו מעט חיוורות מפאת קוצר הזמן (הסעות, סידורים...) כדאי להשחים קצת יותר.
לפוליש לילה / יום קודם:
90 גרם מחמצת
70 גרם מים
50 גרם קמח

100 גרם קמח תירס
200 גרם מים רותחים
200 גרם מים
210 גרם הפוליש
300 גרם קמח כוסמין מלא (Spelt)
300 גרם קמח לחם (שטיבל 2)
11 גרם מלח
30 גרם מולסה
מכינים את הפוליש ונותנים לו להשביח כ8 – 12 שעות.
מערבבים את קמח התירס עם המים הרותחים ומניחים לחצי שעה.
מערבלים במקסר עם וו לישה את המים הפוליש, הקמחים כולל קמח התירס, מלח ומולסה. הבצק המתקבל הוא די רך. אם רך מדי, מוסיפים קמח לחם. מתפיחים כשעתיים עד שלוש. מדי שעה אפשר לקפל.
מחממים תנור לחום גבוה, כ250 מע', עם תבנית על התחתית. קורצים לחמניות במשקל 100 גרם. מקפלים מכדררים ומתפיחים 30 – 40 דק'. מכינים מים רותחים. חורצים את הלחמניות, מכניסים לתנור, שופכים מים רותחים על התבנית שבתחתית התנור. מורידים את הטמפר' ל220 מע'. אופים כ25 דק' במצב של טורבו, פותחים את הדלת מעט אחרי 20ד' לשחרור הלחות ולקבלת קרום קריספי ועבה יותר. ממשיכים לאפות עד להשחמה.

8 תגובות:

שירי אמר/ה...

יש! מתכון חדש עם מחמצת:)

את המולסה ניתן להחליף בדבש?

nt אמר/ה...

במתכון המקורי היה מייפל. אפשר גם סוכר או סילאן. אני חושבת שלא הייתי משתמשת בדבש, לא בטוחה האם יוסיף או יגרע מהבצק.

אנונימי אמר/ה...

תודה עבור המתכוו.
האם לדעתך ניתן להחליף את קמח הגוזמים בקמח שיפון או קמח
מלא?

nt אמר/ה...

נראה לי שאפשר להחליף, יהיה טעים, אבל כמובן שהתוצאה לא תהיה זהה.

רינה אמר/ה...

האם אפשר להחליף את המחמצת בשמרים?

nt אמר/ה...

הי רינה,
אפשר, כמובן שהטעם יהיה קצת שונה.
נסי להכין לילה קודם פוליש מ:
110 גרם מים
6 גרם שמרים לחים
90 גרם קמח לחם

למחרת הוסיפי 10 גרם שמרים טריים.
על סמך נסיון מלחמים אחרים. לא ניסיתי במתכון זה...

אנונימי אמר/ה...

מתכון נחמד מאוד

ענבר אמר/ה...

באמת נחמד מאוד