מעדיפה המתכון האחר לחלה. חלה בהירה ורכה, בגרסה מקוצרת יחסית, בשביל יוסי. הגרסה חלבית, אפשר להחליף את החמאה בשמן (זית) אבל ממש רק אם מוכרחים. אחת אנחנו אוכלים מיד והשניה מוקפאת בפרוסות לטובת הכריכים.
2 חלות
600 גרם מים פושרים
1 ביצה
1 ק"ג קמח רגיל
10 גרם משפר אפיה (שטיבל)
12 גרם שמרים יבשים
17 גרם מלח
100 גרם סוכר לבן
30 גרם חמאה רכה
לזיגוג:
1 חלמון ביצה
2 כפות חלב
שמים בקערת המקסר את המים והביצה. מוסיפים את הקמח. עושים גומה בקמח ושמים בה את השמרים. סוגרים את הגומה עם הקמח ומוסיפים את משפר האפיה, המלח והסוכר. מערבלים עם וו לישה במהירות איטית. כשכל החמרים התאחדו לבצק מוסיפים את החמאה. מערבלים כ7 - 10 דקות לפיתוח הגלוטן.
מתפיחים 15 דקות, מקפלים ומתפיחים 15 דקות נוספות. מוציאים למשטח, מקפלים ומחלקים ל 8 חלקים של 230 גרם. מקפלים ומניחים ל10 דק'. פותחים כל כדור לרצועה. קולעים חלה של 4. מושחים בחלמון ביצה וחלב. מתפיחים כ40 - 50 דק' ומושחים שוב בחלמון ביצה. אופים במצב טורבו למשך 10 דק' בתנור שחומם ל180 מע'. אופים עוד כ25 דק' במצב רגיל. החלות צריכות להשחים והחום שלהם (בפנים) צריך להגיע ל90 מע'.
מצננים על רשת.
2 חלות
600 גרם מים פושרים
1 ביצה
1 ק"ג קמח רגיל
10 גרם משפר אפיה (שטיבל)
12 גרם שמרים יבשים
17 גרם מלח
100 גרם סוכר לבן
30 גרם חמאה רכה
לזיגוג:
1 חלמון ביצה
2 כפות חלב
שמים בקערת המקסר את המים והביצה. מוסיפים את הקמח. עושים גומה בקמח ושמים בה את השמרים. סוגרים את הגומה עם הקמח ומוסיפים את משפר האפיה, המלח והסוכר. מערבלים עם וו לישה במהירות איטית. כשכל החמרים התאחדו לבצק מוסיפים את החמאה. מערבלים כ7 - 10 דקות לפיתוח הגלוטן.
מתפיחים 15 דקות, מקפלים ומתפיחים 15 דקות נוספות. מוציאים למשטח, מקפלים ומחלקים ל 8 חלקים של 230 גרם. מקפלים ומניחים ל10 דק'. פותחים כל כדור לרצועה. קולעים חלה של 4. מושחים בחלמון ביצה וחלב. מתפיחים כ40 - 50 דק' ומושחים שוב בחלמון ביצה. אופים במצב טורבו למשך 10 דק' בתנור שחומם ל180 מע'. אופים עוד כ25 דק' במצב רגיל. החלות צריכות להשחים והחום שלהם (בפנים) צריך להגיע ל90 מע'.
מצננים על רשת.
2 תגובות:
אותי דווקא יותר מעניין מה יש בצנצת ברקע :)
במקרה באותו יום הוכנו גם - עגבניות שרי מיובשות -מכאן
http://tufinim.blogspot.com/2010/03/blog-post_06.html
הוסף רשומת תגובה