09 אוקטובר, 2009

חלות מתוקות לשבת


חלות מתוקות לשבת. איכשהו אני תמיד מכינה אותן ברגע האחרון, ביום שישי אחר הצהריים, וכך יוצא שלעת ערב, כל הבית מתמלא בריחם המתוק והמשכר של החלות, שזה עתה יצאו מהתנור. ריח החלות או ריחו של הלחם יוצר אוירה חמימה של בית ואוסף את כל בני הבית למטבח, שם אנו מקימים את מנהג "בציעת החלה". בצע של חלה אינו משתווה לפרוסה שנפרסה בעזרת סכין ומכאן המנהג של "בציעת חלה".המתכון לחלה פשוט ביותר, אך מנוגד לכל מה שלמדתי בקורס הלחם. כשאני אופה חלה אני מוחקת ממוחי את כל החוקים ועושה זאת בדרכי מימים ימימה (שנתיים לפחות) והרכות והטעם אינם ניתנים לתאור במילים.
מתכון חדש לחלות
חומרים ל-2 חלות:
1 קילו קמח רגיל (שטיבל 1)
1 כף שמרים יבשים 13 גרם
3/4 כוס סוכר
660 מ"ל מים פושרים
1/4 כוס שמן (אני משתמשת רק בשמן זית)
1 כף גדושה מלח
ביצה טרופה לזיגוג
שמים קמח בקערת לישה ומערבבים לתוכו את השמרים המלח והסוכר. מוסיפים את המים ומתחילים ללוש במהירות איטית. כשהחומרים מתחילים להתאחד לבצק, מוסיפים את השמן. לשים 7-10 דקות במהירות בינונית עד לבצק חלק וגמיש, מוסיפים קמח במידת הצורך, הבצק צריך להיות רך. מקפלים לכדור ומניחים בקערה מכוסה, לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מחמים תנור ל 150 מעלות, לפחות חצי שעה לפני האפיה. אחרי שמכניסים את החלות, מעלים את החום לכ220 מעלות.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, כל חלק מגלגלים ל-3 רצועות וקולעים לצמה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה. מתפיחים להכפלת הנפח. מברישים בביצה שוב ואופים בחום של 220 מעלות למשך כ 35 דקות עד להזהבה (גם בתחתית). אני מעדיפה להתחיל עם 10 דק' טורבו ואז לעבור לאפיה רגילה.
מוציאים מהתנור ומצננים על גבי רשת.
את אחת החלות, אני מקפיאה, מיד כשהיא מתקררת והיא משמשת לכריכים לארוחת העשר, בהמשך השבוע. ההפשרה נעשית פשוט ע"י הוצאה מהפריזר. המרקם זהה לזה שהיה לה עם צאתה מהתנור.

3 תגובות:

Joy אמר/ה...

נראה ממש טוב.
בתמונה המצורפת, החלה מאחור היא קליעת 3, אך החלה מקדימה בקליעת 4.

אין לי מושג למה כתבתי את זה...

עקרת בית אמר/ה...

היי Joy
אכן אבחנה דקה. ערכתי ניסויים בקליעות. חשבתי שאצליח להחביא את החלה ה"פושטית" מאחור. :)

Maximum Joy אמר/ה...

הבלוג שלך מצא חן בעיני מאוד והחלטתי שאני רוצה גם.
את מוזמנת לקפוץ לביקור