07 מאי, 2013

קרקר חמאה

עוד מתכון חביב לקרקר חמאה משמין, לא בריא במיוחד אבל טעים. מצוין כמצע למנות "פינגר פוד"


קרקר חמאה
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח
90 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
2/3 כוס מים
טימין / אורגנו ואו מעט פרמזן ( לא חובה)

לכיסוי אחרי אפיה:
40 גרם חמאה מומסת
1/2 כפית מלח גס

מחממים תנור ל180 מע'
במעבד מזון מערבבים את כל החומרים היבשים. מוסיפים את החמאה ומעבדים בפולסים קצרים לקבלת פירורים. מוסיפים את שמן הזית. מוסיפים את המים מעט בכל פעם ומעבדים בפולסים לקבלת כדור בצק.
פותחים את הבצק הכי דק שאפשר ומחוררים עם מזלג או רולר מיוחד. קורצים עיגולים או ריבועים...
אופים כ12ב דק' עד שמשחים. מוצאים את הקרקרים ומיד מושחים בחמאה המומסת ומפזרים מלח. מקררים ושומרים בכלי אטום. נשמרו היטב כשבוע עד 10 ימים.

06 מאי, 2013

גלידת אבוקדו, קוקוס

לא בכל יום נתקלים במתכון הרפתקני שכזה. ואולי התואר הרפתרני הוא קצת מוגזם. בכל אופן במציאות של היום, הכל אפשרי וכך גם בעולם הקולינרי. כבר מזמן נפרצו כל הגבולות. ובל נשכח, כולנו, שאבוקדו הוא בעצם פרי (אפילו בקופה בשירות עצמי בסופר, לא התבלבלו, ואבוקדו נמצא תחת רשימת הפירות ולא הירקות). אז מה הבעיה עם גלידה אבוקדו?
כל בני הבית קיבלו טעימות מהגלידה, בלי להסגיר את מרכיביה. כמובן שמרכיב הקוקוס נטעם מיד. והניחושים הבאים לגבי המרכיב הירוק התחילו בפיסטוק. אחריו הגיעו המלון, הקיווי ועוד ירוקים כיד הדמיון הטובה. מי שהתרכז דווקא בריח ניחש מיד.
כל הסולדים מאבוקדו ביום יום דווקא נפלו בקסמי גלידת האבוקדו. והיתרון הגדול הוא דווקא במרקם. האבוקדו מעניק מירק רך ונימוח.

גלידת אבוקדו
2 - 3 אבוקדו במשקל של כ 400 גרם
2 כוסות קרם קוקוס (מ1 שקית אבקת קרם קוקוס מהולה במים)
120 מ"ל שמנת לבישול  10%
1 - 2 כפות מיץ לימון
1/2 כוס סוכר (אולי אפילוקצת פחות)
מרסקים בבלנדר או במעבד מזון את כל הנ"ל. טועמים. אני גיליתי שחצי כוס זה יותר מדי סוכר, אז הוספתי עוד חצי אבוקדו. מעבירים למכונת גלידה ל20 דק' ולמקפיא למספר שעות. ככל שהגלידה קרה יותר כך היא טעימה יותר.
אפשר לאכול עם שבבי קוקוס או פרוסות שקדים מקורמלות.